TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Özhaseki'den Eleştirilere Cevap: "Gelsinler Ben Birebir Gezdireceğim"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yapılan konutlarla ilgili eleştirilere yanıt verdi ve "75 bin evi teslim ediyoruz, nerede bu evler?" diyenlere çağrıda bulunarak, "Gelsinler, ben birebir gezdireceğim" dedi. Özhaseki'nin açıklamaları ve deprem bölgesindeki çalışmalara ilişkin detaylar haberimizde.

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2024 10:58
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2024 11:05
Kaynak: Haber Merkezi
Bakan Özhaseki'den Eleştirilere Cevap: "Gelsinler Ben Birebir Gezdireceğim"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde inşa edilen konutlarla ilgili yapılan eleştirilere cevap verdi. Harran Üniversitesi Spor Salonu'nda düzenlenen "Deprem Konutları Kura ve Teslim Töreni"nde konuşan Bakan Özhaseki, "75 bin evi teslim ediyoruz, onlar diyor ki 'nerede bu evler?' Gelsinler ben birebir gezdireceğim" dedi.

deprem konutları kura çekimi

Depremin yarattığı acıların unutulmaması gerektiğini vurgulayan Özhaseki, Türkiye'nin deprem riskine karşı sürekli olarak hazırlıklı olması gerektiğini belirtti. Anadolu'nun bin yıllık tarihinde yaşanan en büyük felaketin deprem olduğunu ifade eden Bakan, bu konuda gece gündüz demeden çalışacaklarını söyledi.

deprem kura çekimi

Özhaseki, Türkiye'nin tarihi ve coğrafi konumu gereği hem yeraltı fitne örgütleriyle mücadele ettiğini hem de deprem riskiyle başa çıkmak zorunda olduğunu dile getirdi. Son 50 yılda ülkeyi sarsan terör örgütleriyle mücadele edilerek, huzur ve güvenin sağlandığını belirten Bakan, deprem riski konusunda da dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Ülkenin deprem ülkesi olduğunu hatırlatan Özhaseki, şu anda dahi 500'e yakın hareketli fay hattının bulunduğunu kaydetti. Bu gerçeğin bilinerek hareket edilmesi gerektiğini belirten Bakan, Türkiye'nin depreme karşı daha güvenli yapılar inşa etmek için çalışmalarını sürdüreceğini ifade etti.

deprem konutları kura çekimi

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.