TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cemal Enginyurt Aday Olmayacak: Demokrat Parti İstanbul'da İmamoğlu ve Yavaş'ı Destekliyor

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, NOW TV'de yaptığı açıklamada, İstanbul ve Ankara'da aday çıkarmayacaklarını duyurdu. Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş'ı destekleme kararı alan parti, muhalefetin demokratik muhalefet yapma zeminini inşa etmeyi hedefliyor. Aday olmayacaklarını açıklayan İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, "Vefa sadece İstanbul'da bir semt adı değildir." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2024 11:09
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2024 11:09
Kaynak: Haber Merkezi
Cemal Enginyurt Aday Olmayacak: Demokrat Parti İstanbul'da İmamoğlu ve Yavaş'ı Destekliyor

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, NOW TV'de yaptığı açıklamada, İstanbul ve Ankara'da aday çıkarmayacaklarını ve Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş'ı destekleyeceklerini duyurdu. Bu kararın arkasındaki gerekçeyi "Muhalefetin demokratik muhalefet yapma zeminini inşa etmek" olarak açıklayan Uysal'a, DP İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt da destek verdi.

Uysal'ın açıklamasının ardından Cemal Enginyurt, sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamada, "Muhalefete kaybettiren olmamak için. Yola çıktıklarımızı, yolda bulduklarımıza değişmemek için. Vefa sadece İstanbul'da bir semt adı değildir." ifadelerini kullanarak Demokrat Parti'nin İstanbul ve Ankara'da Büyükşehir Belediye Başkan adayı çıkarmayacağını ve mevcut başkanları destekleyeceklerini belirtti.

Bu açıklamalarla birlikte Demokrat Parti, İstanbul ve Ankara'da Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş'ı destekleme kararı almış oldu.

Demokrat Parti'nin İstanbul ve Ankara'da aday çıkarmama kararı ve Cemal Enginyurt'un destek açıklaması, siyasi gündemde önemli bir yer tutuyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.