TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP'li Bulut, TRT'nin muhalefete yönelik yayınlarını RTÜK ve YSK'ye şikayet ettiklerini açıkladı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, TRT'nin muhalefet partilerine eşit şartlarda yayın yapmamasını RTÜK ve YSK'ye şikayet etti.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2024 11:26
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2024 11:26
Kaynak: Haber Merkezi
CHP'li Bulut, TRT'nin muhalefete yönelik yayınlarını RTÜK ve YSK'ye şikayet ettiklerini açıkladı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, TRT'nin muhalefete yönelik yayınlarını Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ve Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) şikayet ettiklerini açıkladı. Bulut, yapılan yazılı açıklamada, TRT'nin tarafsızlık ilkesine uygun olmadığını belirtirken, özellikle seçim sürecinde tarafsızlıktan uzak yayınlar yaptığını savundu.

Bulut, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e ve CHP'nin belediye başkan adaylarına TRT'de yeterli süre verilmediğini dile getirerek, bu durumun tarafsızlık ilkesine aykırı olduğunu vurguladı. Ayrıca Bulut, TRT yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

TRT'nin muhalif görüşlere yer vermemesi ve iktidar lehine yayınlar yapması eleştirilerine de değinen Bulut, TRT'nin kamu kaynaklarını kullanarak siyasi iktidara hizmet ettiğini iddia etti.

Bulut, "Tarafsız ve özerk olması gereken TRT, AKP'nin borazanı haline geldi. Seçim sürecinde iktidarın sözcülüğüne soyunan TRT'nin tarafgir, ayrımcı yayınları ve adaletsizlikleri iyice ayyuka çıktı." şeklinde konuştu.

BULUT: YSK VE RTÜK 'ÖLÜ TAKLİDİ' YAPIYOR

TRT'nin muhalif seslere kapalı olduğunu savunan Bulut, bu durumu YSK ve RTÜK'e şikayet etmelerine rağmen gerekli adımların atılmadığını ifade etti. Bulut, "YSK ve RTÜK, TRT'nin yaptığı yayınlar konusunda 'ölü taklidi' yapıyor. Sarayın koruma kalkanının altına sığınan TRT yönetimi, suç işlediğini bile bile muhalefeti yok sayıyor." şeklinde eleştirilerde bulundu.

Son olarak, Bulut, TRT'nin CHP'nin reklam filmini yayınlamayı reddettiğini iddia ederek, bu durumu da örnek olarak gösterdi. Bulut'a göre, TRT'nin muhalif partileri dışlaması ve iktidar lehine yayınlar yapması, Türkiye'de demokrasinin ve hukukun çürüdüğünün bir göstergesi olarak kabul edilmelidir.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.