TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP'den Türkiye genelinde eş zamanlı tezkere açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının Irak ve Suriye'deki görev süresinin iki yıl daha uzatılmasına ilişkin tezkerenin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde onaylanmasıyla ilgili Türkiye genelinde eş zamanlı olarak basın açıklaması gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2023 14:02
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2023 14:18
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
CHP'den Türkiye genelinde eş zamanlı tezkere açıklaması

CANSU ERSOY

ADANA (İLKHABER) - Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının Irak ve Suriye'deki görev süresine ilişkin tezkerenin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde onaylanmasıyla ilgili Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından Türkiye genelinde ortak basın açıklaması yapıldı. Bu açıklamalardan biride CHP Adana İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirildi.

CHP Adana İl İl Başkanlığı önünde düzenlenen basın açıklamasında konuşan CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin, bu ülkenin ilk ve ebedi Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün partisi olduğunu söyledi. Partilerinin terörle mücadeleyi amasız fakatsız desteklediklerini anlatan Tanburoğlu, "Dolayısıyla teröre karşı verilecek her türlü mücadeleyi amasız fakatsız destekler. Bununla birlikte, tezkerede yer alan ve doğrudan doğruya milli egemenliğimize gölge düşürebilecek unsurları milletimizle paylaşmak da bizim görevimizdir" dedi.

"Anadolu'nun her karış toprağında yurdumuzu korumak, milletimizi yüceltmek için milyonlarca vatan evladı görevdedir"

Cumhuriyet Halk Partisi'nin, terörle mücadele" adı altında, yabancı askerlere Türkiye'nin kapılarını açan maddeye itiraz ettiğini dile getiren Başkan Tanburoğlu, "Söz konusu tezkere, yabancı unsurların Türkiye'de bulunmasının, daha net bir ifadeyle, yabancı askerlerin kutsal vatan toprağımızı çiğnemesinin önünü açmaktadır.  İktidarı sormak isteriz: Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ordusu yok mudur? Askerlerimiz, polisimiz, korucumuz ne için mücadele etmektedir? Söz konusu yabancı askerler kimlerdir ve ordumuzun veremediği hangi mücadeleyi verecektir? Türk Milleti, oyununu canından aziz bilir. Anadolu'nun her karış toprağında yurdumuzu korumak, milletimizi yüceltmek için milyonlarca vatan evladı görevdedir" diye konuştu.

chp adana 2

"Cumhuriyet Halk Partisi, maddeye itiraz etmektedir"

"Bizzat Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından dile getirilen ve milletimizin hemen her kesimi tarafından desteklenen bu itiraz, müzakere dahi edilmeden gündemden düşürülmüştür" diyen Tanburoğlu, açıklamayı şöyle sürdürdü:

"Aziz Milletimiz bilmelidir ki, Cumhuriyet Halk Partisi, 'terörle mücadele' adı altında, yabancı askerlere vatanımızın kapılarını açan maddeye itiraz etmektedir. Altın harflerle yazılmış biri milliyetçilik olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin, 'yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye'de bulunması' ifadesini kabul etmesi mümkün değildir. Çünkü yabancı asker demek, işgal demektir.

İşin dikkat çekici bir boyutu da sarayın iktidar ortağı olan Milliyetçi Hareket Partisi'nin, yabancı askerlere Türk topraklarının kapısının açılmasına, Cumhuriyet Halk Partisi itiraz edene kadar sessiz kalmış olmasıdır.

Büyük Önder Atatürk'ün ifadesiyle, zaferleri ve geçmişi, insanlık tarihiyle başlayan, her zaman zaferle beraber uygarlık nurlarını taşıyan kahraman Türk Ordusu'ndan umudu kesip, yabancı askerlere bel bağlayan Saray ve Şürekasını, aziz milletimizin vicdanına havale ediyoruz."

Açıklamaya CHP Adana Milletvekillerinden Dr. Müzeyyen Şevkin Orhan Sümer ve Burhanettin Bulut'da katıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.