TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay Kimdir?

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde Çukurova'ya yeni bir soluk getirmeye hazırlanan Emrah Kozay, CHP'nin Çukurova Belediye Başkanı olarak seçildi. Peki Emrah Kozay Kimdir? İşte yanıtı...

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2024 14:01
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2024 14:09
Kaynak: Haber Merkezi
Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay Kimdir?

31 mart 2024 yerel seçmlerinde Çukurova Belediye Başkanı seçilen Emrah Kozay kimdir Emrah Kozay kimdir? CHP Adana Çukurova Belediye Başkan Adayı Emrah Kozay kaç yaşında, nereli?

Emrah Kozay Kimdir? CHP Adana Çukurova Belediye Başkan Adayı

Av. Emrah Kozay, 1982 yılında Adana'nın Seyhan İlçesi'ne bağlı Mıdık Mahallesi'nde dünyaya gelmiştir. Lise eğitimini Anafartalar Lisesi'nde tamamlamış ve ardından üniversite eğitimini Kıbrıs Yakın Doğu Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde almıştır. 2012 yılından itibaren Adana Barosu'na kayıtlı olarak serbest avukatlık yapmış ve aynı zamanda aile şirketi olan Kozay Grup'ta yöneticilik görevini üstlenmiştir.

2018 yılında henüz 36 yaşındayken CHP Adana İl Başkanlığı görevine getirilmiştir. CHP'nin büyük başarı elde ettiği 2019 yerel seçimleri sırasında ise CHP Adana İl Başkanı olarak yereldeki ittifak çalışmalarına öncülük etmiş ve CHP'nin 25 yıl aradan sonra Adana Büyükşehir Belediyesi'ni, Ceyhan ve İmamoğlu ilçe belediyelerini kazanmasında önemli rol oynamıştır.

İl Başkanlığı görevinden sonra da CHP'nin yerel ve genel iktidarı için çalışmalarını sürdürmüş ve 2024 yerel seçimlerinde CHP Seyhan Belediye Başkanlığı için Aday Adayı olmuştur.

Emrah Kozay, Adana'nın köklü bir ailesinden gelmektedir ve siyasi kariyerinde genç yaşına rağmen önemli görevler üstlenmiştir.

emrah kozay

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.