TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gündoğan: Sorumluluk ile hareket ediyoruz

Adana'da, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Kreatif Endüstriler Meclisi tarafından "Kreatif Endüstrilerde Kadrajın Ekonomisi” konulu panel düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2023 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2023 14:05
Kaynak: Haber Merkezi
Gündoğan: Sorumluluk ile hareket ediyoruz

Ahmet Akdeniz

ADANA (İLKHABER)-ATO Meclis Üyesi Vedat Gündoğan, “Adana Ticaret Odası olarak yaşanmışlıklarımızı, kültürümüzü, dünden miras aldıklarımızı daha çok kişiye ve daha çok yeni ye anlatmak için sadece bir ekonominin değil bütün bir kültürün savunucusu olan Adana Kreatif Endüstri üyelerinin temsilcileri olmamız sorumluluğu ile hareket ediyoruz” dedi.

 Adana'da, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Kreatif Endüstriler Meclisi tarafından "Kreatif Endüstrilerde Kadrajın Ekonomisi” konulu panel düzenlendi. Kreatif ekonomisini büyütecek katma değerli ürün ve hizmetler tasarlamak, kreatif endüstrilere yatırımı özendirmek, özgün fikirlerin çoğalmasını sağlayarak güçlü bir kreatif ekonomi oluşturmak amacıyla, "Turuncu Konuşalım Etkinlikleri" kapsamında düzenlenen panel, Adana Ticaret Odası (ATO) Toplantı Salonu'nda yapıldı.

Panelde konuşan ATO Meclis Üyesi Vedat Gündoğan, Adana Kreatif Endüstri üyelerinin temsilcileri olmaları sorumluluğu ile hareket etiklerini söyledi. Türkiye'de kreatif endüstrilerin son yıllarda öncü ve popüler olan bir ticari kavram olduğunu anlatan Göndoğan, “Adana kendi tarihi boyunca kreatif endüstrilerin ülkemizde otorite noktalarından biri olması hasebiyle bu alandaki üretilen emek ve ekonominin hep regülasyon sağlayıcılarından olma sıfatını kendisinde barındırmıştır. Film festivalleri, çalıştaylar ve halen mistik hikayeleri yanı sıra kültürel yaşanmışlığın anlatıcılarından olan bir coğrafya olarak endüstrideki derin varlığını hep korumuş ve korumaya devam edecektir. Bu nedenle bizler Adana Ticaret Odası olarak yaşanmışlıklarımızı, kültürümüzü, dünden miras aldıklarımızı daha çok kişiye ve daha çok yeni ye anlatmak için sadece bir ekonominin değil bütün bir kültürün savunucusu olan Adana Kreatif Endüstri üyelerinin temsilcileri olmamız sorumluluğu ile hareket” dedi.

Yoğun bir çaba sarf ettiklerini dile getiren Gündoğan, “Türkiye’nin kreatif endüstrileri temsil eden Türkiye odalar ve borsalar birliği Türkiye Kreatif Endüstriler Meclisi ile Turuncu Konuşalım etkinliği Adana’da yapabilmek için bu sorumluluk bilinci ile şahsım, komitem ve 38. Komitedeki arkadaşlarımla çok yoğun bir çaba sarf ettik. Amacımız Ulusal ağ içerisinde şehrimizin var olan bu katma değerinin yerini daha da belirginleştirerek şehrimizin kültürünü ve kültür revizesinin sahibi gençlerimizi hepsi ile birlikte şehrimizdeki var olan bu büyük ekonominin ayrı ayrı üretilen değerleri genel ağ ile bütünleştirerek daha yüksek kazanımı sağlamaktı” diye konuştu.

Gündoğan sözlerini şöyle tamamladı;

“Bugün burada yaptığımız bu etkinlik için öncelikle Meclis Başkanımıza ve yönetimine, ardından etkinlik için bize tüm imkanları sunan Adana Ticaret Odası başkanımıza ve aynı hayale inanarak bu etkinliğin gerçekleşmesi için yoğun çaba sarf eden 26 ve 38. Komite arkadaşlarıma, konuya vakıf olan ve daha da olmak içn kıymetli saatlerini bu etkinliğimize ayıran siz çok kıymetli arkadaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyor. Şükranlarımı sunuyorum.”

TOBB Türkiye Kreatif Endüstriler Meclisi Üyesi ve Turuncu Konuşalım Komisyonu Başkanı Berat Kuzu’da, kreatif endüstrilerin 16 sektörden oluştuğunu dile getirdi. Sektörün dünyada dolaylı hacminin 2 trilyon dolar olduğunu vurgulayan Kuzu, "Doğrusal 300 milyar dolarlık hacmi bulunan sektörde Türkiye, 206 ülke arasında 30 milyar dolarla yüzde 10'u almakta. Bu parayla biz her yıl 15 tane Yavuz Sultan Selim Köprüsü yaptırabiliyoruz. Bir fikir üretiyoruz her yıl 15 köprü yaptırabilecek bir parayı elde ediyoruz. Bunun içinde fotoğrafçılık, dizi ve sinema da var.  En öne çıkan ve en planlı ilerleyen sektör ise dizi ve film sektörü” ifadelerini kullandı.

ATO Başkanı Yücel Bayram’ın katılamadığı panelde konuşan ATO Meclis Başkanı İsmail Acı ise, toplantıda emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından panel basına kapalı devam etti. Basın mensuplarını önce dışarı çıkılması istendi. Ardından ise tekrar paneli takip edebilecekleri söylenen gazeteciler panele girmedi.

Açılış konuşmalarının ardından Yüksel Hançerli, Niyazi Sertkalaycı, Aykut Murat Çayır, Mustafa Turgut fotoğrafçılık sektöründeki deneyimlerini paylaştı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü Uluslararası İlişkiler ve Eğitim Koordinatörü Belgin Aslan, KOSGEB Adana Müdürlüğü KOBİ Uzmanı Emre Demir, Halkbank Adana Bölge Koordinatörlüğü Kredi Tahsis ve Yönetimi Bölüm Müdürü Oğuz Karakuş, Anadolu Ajansı Fotoğraf Haberleri Müdür Yardımcısı Serap Aydın kurumlarının sektöre ilişkin desteklerini ve projelerini anlattı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.