TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gürer: Bu sorunu iktidarın duyması için daha kaç stajyer ölmeli?

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, çırak ve stajyerlerin taleplerini, sorunlarını, isteklerini bir kez daha meclis gündemine taşıdı.

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2024 10:37
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2024 10:37
Kaynak: CANSU ERSOY
ilkhaber-gazetesi.com
Gürer: Bu sorunu iktidarın duyması için daha kaç stajyer ölmeli?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bu zamana kadar birçok defa çırak ve stajyerlerin sorunlarını meclis gündemine getirmişti. Milletvekili Gürer, bir kez daha çırak ve stajyerlerin “sigortalılıkla” ilgili sorun ve taleplerini gündeme taşıdı.

Meclis Genel Kurulu’nda söz hakkı alan ve “öğrenci” olarak tanımlanarak hakları gasp edilen çırak ve stajyerleri TÜİK’in “işçi” olarak gösterip çalışan sayısına kattığını dile getiren Gürer, bu durumu “utanmazlık” olarak değerlendirdi.

GÜRER: ÇIRAK VE STAJYERLİKTE GEÇEN SÜRELERİN EMEKLİLİĞE ESAS SİGORTA BAŞLANGICI OLMASI GEREKİYOR

Daha önceden de bu konuyu gündeme taşıyan Gürer, bu konunun bir an önce çözülmesi gerektiğini belirtti. Çözülene kadar bu konunun takipçisi olacağını kaydeden Gürer, çırak ve stajyerlik sürelerinde yatırılan sigortaların, emekliliğe esas sigorta olarak kabul edilmesi için başlattığı mücadeleyi sürdüreceğini belirtti. Gürer, “Çırak ve stajyerlikte geçen sürelerin emekliliğe esas sigorta başlangıcı olması gerekiyor” dedi.

GÜRER: TÜİK İSE ÜLKEMİZDE ÇALIŞAN İŞÇİ SAYISI İÇİNDE ÇIRAK VE STAJYERLERİ İŞÇİ SAYMAYA UTANMIYOR

Bu konuda ülkemizde büyük bir oyun oynandığını aktaran CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “18 yaş altında stajyer ve çırak olarak çalışanlara emekliliğe esas yaşlılık sigortası yapılmıyor. Öğrenci tanımına sokulup hakları gasp ediliyor. TÜİK ise ülkemizde çalışan işçi sayısı içinde çırak ve stajyerleri işçi saymaya utanmıyor. Çünkü verilerle oynamak için öğrenci, işçi gösteriliyor. Hak vermeye gelince görmeyen iktidar, işine gelince öğrenciyi işçi saydırıyor” cümlelerini kullandı.

Milletvekili Gürer, konu bağlamında son zamanlarda iş kazaları sonucu hayatlarını kaybeden çırak ve stajyerlerin sayındaki artışla ilgili de konuşarak bu konunun da altını çizdi.

GÜRER: BU SORUNU İKTİDARIN DUYMASI İÇİN DAHA KAÇ STAJYER ÖLMELİ?

Gürer, konuşmasını şöyle sonlandırdı:

“Staj yapan öğrenciler iş cinayetleriyle yaşamdan koptarılıyor. Geçen hafta stajyer Arda, bu hafta stajyer Erol Can Yavuz iş cinayetiyle yaşamdan koptu. Çünkü iş yerlerinde stajyer ve çıraklara büyük bedenlere yüklenen yük yükleniyor. Stajyer ve çırakların ucuz işçi olarak emekleri sömürülüyor. Bu sorunu iktidarın duyması için daha kaç stajyer ölmeli? Stajyer ve çıraklar işe başladığı gün emekliliğe esas olan sigorta başlatılmalı, hakları verilmeli.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.