TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İYİ Parti Genel Başkan Adayı Günay Kodaz, üst kurul delegelerinden imza istedi

İYİ Partinin 5. Olağanüstü Kurultayı başladı. Genel Başkan adaylarından Günay Kodaz, kurultayın yapıldığı salonda, üst kurul delegelerinden imza istedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2024 14:31
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2024 14:36
Kaynak: Gamze Pehlivan
İYİ Parti Genel Başkan Adayı Günay Kodaz, üst kurul delegelerinden imza istedi

İYİ Parti'nin 5. Olağanüstü Kurultayı başladı. Genel Başkan adaylarından Günay Kodaz, kurultayın yapıldığı salonda, üst kurul delegelerinden imza istedi.

İYİ Parti'nin olağanüstü kurultayı, ATO Congresium’da yapılıyor. Kurultayda İYİ Parti Grup Başkan Vekili Müsavat Dervişoğlu, Grup Başkanı Koray Aydın, Göç Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tolga Akalın ve Kurucular Kurulu Üyesi Günay Kodaz yarışacak.

Meral Akşener'in veda konuşması yaptığı salonda, Genel Başkan adaylarından Günay Kodaz'ın üst kurul delegelerinden imza istemesi dikkati çekti.

Kodaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda da, daha önce topladığı imzaların, Genel Merkez Seçim Komitesi tarafından geçersiz kabul edildiğini belirtti.

Genel Başkan Adayı olabilmesi için imzaların kurultay salonunda divanca görevlendirilen personel huzurunda atılması gerektiğinin bildirildiğini ifade eden Kodaz, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Her bir Genel Başkan adayı olana en az 67 en çok 80 kişi imza verebilecek olup, her bir Genel Başkan Adayına verilebilecek imza sayısı en fazla 80 olarak belirlenmiştir. Fazlası verilemeyecektir.

Her bir üst kurul delegemiz kurultay salonunda tek bir adaya Genel Başkan Adayı olması için imza verebilmektedir.

Bu neden ile imza verip her bir adayımızın kürsüye kadar çıkmasına imkân vermemiz demokrasi adına gereklidir. Oy vereceğiniz aday ile imza vereceğiniz aday farklı adaylar olabilir.

Hespi de üst kurul delegesi ve kurucular kurulu adayı olan 4 adayımızın da Genel Başkan Adayı olmak için imzaya ihtiyacı yasal olarak yoktur. Ancak Genel Merkez Seçim Komitesinin her bir Genel Başkan adayının 80 imza ile Genel Başkan Adayı olarak teklifine karar vermiş olduğunu haricen öğrendim.  (Tek kadın aday olarak kurultay için adaylar ile yapılan toplantıya çağrılmadığım için haricen öğrendim).

Sizden, Genel Başkan Adayı olabilmem için kurultay salonunda imza anonsu yapıldığında benim için açılacak olan imza kâğıdına 80 imza atmanızı rica ediyorum.

Kadın hareketi denilen partimizde tek kadın adaya imza vermeyip sandıkta yarışmasını önlersek Türk milletine ve Türk siyasetine demokratik ve gelecek vaat eden bir parti olduğumuzu anlatamayız.

Benim kürsüye kadar ulaşmamı siz Anadolu’nun emek sahibi delegeleri sağlamalısınız.

Neden mi? Kendiniz de aday olsanız benim karşılaştığım zorluklardan çok daha fazlasıyla karşılaşacağınızdan emin olabilirsiniz. Çünkü bizlerin sadece oy veren seçmen olmasını istiyorlar, seçilen olmamızı asla istemiyorlar. Sizden biri olan bana öncelik ile imzanızı ve daha sonra ise arzu ederseniz oyunuzu vermenizi rica ederim.

İmza vererek aday etmeniz konusunda ısrarcıyım.

Oy vermeniz konusunda oylarınıza talibim ama takdir sizlerindir.

Partimiz ve ülkemiz kazansın istiyorsak adayların kürsüye kadar ulaşmasına engel getirmemeliyiz.

Birçok arkadaşım haricen bana imza vermiş ve salonda da imza vereceğini belirtmişse de kurultay salonunda bana imza vermeyi unutmamanızı ve birilerinin beni kürsüye kadar ulaştırmamak için yaptığı engelleri yıkmamı sağlamanızı için hassaten rica ederim.”

Kaynak: Gamze Pehlivan

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.