TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Muharrem İnce CHP'ye kapılarını kapattı: '' Ayrı dünyaların insanlarıyız''

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile iş birliğine kapıları kapattı. “Ayrı dünyaların insanlarıyız” diyen İnce, partisinin İstanbul dahil, seçime girebileceği bütün seçim çevrelerinde kendi adaylarını çıkaracağını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2024 17:10
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2024 17:16
Kaynak: Haber Merkezi
Muharrem İnce CHP'ye kapılarını kapattı: '' Ayrı dünyaların insanlarıyız''

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçime dair  CHP ile ittifaka yönelik kapıları kapatarak partisinin 13 adayını açıkladı. Memleket Partisi Eskişehir, Sakarya, Bilecik ve Yalova ile 9 ilçede belediye başkan adaylarını açıkladı. Aday gösterilmemesinin ardından CHP’den istifa eden Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan da adaylar arasında yer aldı. İnce, İstanbul’da Mehmet Sevigen dahil 3 aday adayları olduğunu söyledi.

13 yerde Memleket Partisi'nin adaylarını da açıklayan İnce, İstanbul’da eski CHP Milletvekili Mehmet Sevigen dahil 3 üç aday adayının olduğunu, adaylarını gelecek hafta açıklayabileceklerini söyledi.

Memleket Partisi liderine yanıt veren CHP Sözcüsü Deniz Yücel ise İnce’nin görüşmelerde İzmir’de bir metropol ilçe belediye başkanlığı ve belli sayıda belediye meclis üyeliği istediğini belirterek, “Süreç tabanımızın ve örgütümüzün kabul edemeyeceği bir noktaya taşınmıştır” dedi.

İnce: İmamoğlu’nun telefonlarına yanıt vermediğim yalan

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, düzenlediği basın toplantısıyla, yerel seçimlere ilişkin yol haritasını açıkladı.

İnce, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun telefonlarına yanıt vermediği iddialarının doğru olmadığını söyledi.

Mayıs seçimleri sürecinde, Altılı Masa’daki partiler masayı terk ederken kendisinin “el uzattığını” ve defalarca görüştüğünü de belirten İnce, kendisinin “üç bakanlık, MİT müsteşarlığı” gibi talepleri olmadığını ifade etti.

'Rüzgar gül gibi dans eden siyasetle Erdoğan’ı yenemezsiniz'

CHP’yi İsveç’in NATO üyeliği ve "terör bildirisi" konusundaki tutumları ile Genel Başkan Özgür Özel’in, Tunceli’den “Dersim” diye söz etmesi nedeniyle eleştiren İnce, “Erdoğan, yorulmuştur. Seçmen, Erdoğan'ı göndermeye hazırdır. Ama seçmen, yerine gelecek olana güvenmek istemektedir. Milli meselelerde tutarlılık istiyor seçmen. Rüzgâr gülü gibi dans eden siyasetle Erdoğan'ı yenemezsiniz" dedi.

"Terör örgütleriyle arana mesafe koyamazsan, onların oyuna göz kırparsan, FETÖ ile PKK ile yan yana gibi görünürsen Erdoğan'ı yenemezsin" diye konuşan İnce, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şehitlerimizin olduğu gün TBMM'de imzalanacak olan terörle ilgili bildiriye imza atılmasını istiyor seçmen. O bildiriye, ‘AKP ile aynı A4'te olmam’ deyip İsveç'in NATO'ya üyeliğine deztek verip emperyalistlerin oyununda olursan, Cumhuriyet'i kuran parti de olsan oy kaybedersin. ‘Kandil neyse, Stockholm odur’ diyenlerle nasıl buluştuğunu anlatmak zorundasın. Genç Cumhuriyet'in temellerine dinamit koymak isteyen birine ‘Hain diyemem’ dersen, güven kaybedersin. Her gördüğün eli öpersen, millet sana güvenmez. Memleket Partisi de senin yanına gelmez."


CHP’nin “başkalaştığını” savunan ve “Ayrı dünyaların insanlarıyız” diyen İnce, Kürt sorunu konusunda İmamoğlu ve Özel’in “parti hafızasını bilmediğini” söyledi:

“Çünkü yoklar. Gençlik kolunda yoklar, ilçe yönetiminde yoklar, il başkanlığında yoklar. 1989'daki yerel seçim başarısından sonra 1991’de genel seçimde nasıl rezil olduğumuzu bu arkadaşlarım hatırlamıyor. CHP’nin o günkü HEP'le iş birliğinden sonra 89 başarısının 91’de nasıl dip yaptığını bu arkadaşlarım bilmiyor. Özgür Bey de bilmiyor, Ekrem Bey de bilmiyor.”

Özel’in “Bu ülkede herkes eşittir, Kürtler daha az az eşittir” sözlerine de gönderme yapan İnce, “Hiç kimse küçük eşit değildir. Herkes eşit bu ülkede. Herkes ayaz yemiştir. 12 Eylül günlerinde Diyarbakır Hapishanesi'nde Kürtler ayaz yemiştir. Mamak’ta ülkücüler ayaz yemiştir” dedi.

Muharrem İnce, Ekrem İmamoğlu ile görüşmeye gittiği süreçte CHP’nin politikalarının aynı olduğunun hatırlatılması üzerine gazetecilere bir fotoğraf gösterdi. İnce, fotoğrafta yer alan bir kişinin kendisine sahte dekont ve kaset kumpası kuran ve kasetleri yayan kişilerden biri olduğunu ifade etti. “

Bana iftira yağdıran adamı belediye meclisi üyesi yapanlarla ittifak yapar mıyım” diyen İnce’nin ifade ettiği kişinin, bu seçimde belediye meclis üyeliğine aday gösterileceği iddia edildi.

İnce, Memleket Partisi olarak “kısıtlı imkanlarla” seçime girebilecekleri her yerde, kendi adaylarıyla yarışacaklarını açıkladı.

İnce, açıklamaları sonrası gazetecilerin sorularını da yanıtladı. CHP ile iş birliği için beklentisinin ne olduğunun sorulması üzerine Memleket Partisi lideri, “Bizim ruhen, gönül olarak, düşünsel olarak; gençliğimin geçtiği parti gitmiş, başka bir parti gelmiş…Onun için böyle bir ittifak kurabilmek…Yarın, bu şartlar değişir, başka bir yönetim gelir; o zaman tekrar konuşuruz” yanıtını verdi.

Memleket Partisi’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının olup olmayacağına yönelik bir soru üzerine İnce, “İstanbul’da üç aday adayımız var şu anda. Önümüzdeki hafta içinde MYK’mızda Parti Meclisi’mizde karar vereceğiz. Bir arkadaşımızı atayacağız. Mehmet Sevigen üç kişiden birisi” dedi.

Eski CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a yakın isimler arasında yer alıyordu. Sevigen, parti aleyhine açıklamalar yaptığı gerekçesiyle, 2021’de CHP’den ihraç edilmişti.

CHP’den istifa eden Haluk Özdoğan, Memleket Partisi adayı

İnce, CHP’den istifa ederek Memleket Partisi’ne katılan Tarsus Belediye Başkanı Haluk Özdoğan’ın partiye katılım rozetini de taktı. İnce, Özdoğan’ın Tarsus belediye başkan adayı olduğunu duyurdu.

İnce’nin açıkladığı 13 belediye başkan adayları şunlar:

Eskişehir: Salih Eskici
Sakarya: Ali Sarı
Bilecik: Hüseyin Korkman
Yalova: Fatih Elönü
Mersin Tarsus: Haluk Bozdoğan
Ankara Şereflikoçhisar: Mahmut Celal Ünsal
Artvin Kemalpaşa: Yekta Faik Yılmaz
Aydın Nazilli: Ali Çetinkaya
Bilecik Bozüyük: Talat Halefoğlu
Eskişehir: İnönü Hamdi Tosunoğlu
İzmir Bayındır:Mimar Ali Erişen
İzmir Tire: Nihat Koç
Samsun Canik: Furkan Güler

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.