TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şevkin: 2024, Emekliler için adalet yılı olmalı!

Dr. Müzeyyen Şevkin, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, emeklilerin durumuna dikkat çekerek, adaletli bir emeklilik sistemini savundu.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2024 09:31
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2024 09:31
Kaynak: BÜLTEN
Şevkin: 2024, Emekliler için adalet yılı olmalı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, 2024 yılının emekliler için adalet yılı olması gerektiğini vurguladı. Şevkin, emeklilerin yaşam koşullarının düzeltilmesi ve hak ettikleri değeri almaları için çağrıda bulundu.

Dr. Şevkin, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "2024 yılı emeklinin yılı olacak" diyenlerin aslında emeklileri yaşarken ölüme mahkum ettiğini belirtti. Emekli, memur, işçi ve asgari ücretlinin kaderinin unutulduğunu ve onların sorunlarına çözüm bulunmadığını kaydeden Şevkin, bu durumun acilen düzeltilmesi gerektiğini söyledi.

"2024 emeklinin yılı olacak" ifadesinin gerçek anlamının emeklilerin yaşam standartlarını yükseltmek olduğunu belirten CHP Milletvekili, bu konuda somut adımlar atılması gerektiğini dile getirdi. Ayrıca, "En düşük emekli aylığı 10 bin lira ama onu da Hükûmet eline yüzüne bulaştırdı, hâlâ 7 bin 500 lira ödeme yapılıyor" diyerek emeklilerin yaşadığı maddi sıkıntılara dikkat çekti.

Dr. Şevkin, emeklilerin en az 17 bin 500 lira maaş alması gerektiğini belirterek, "En kötü kiraların 20 bin liraya yükseldiği bu süreçte 10 bin lira maaş olmaz, olamaz. Türkiye bu utançtan kurtulmalı, emekliler insanca yaşayacak ücret almalıdır" şeklinde konuştu.

Ayrıca, daha önce polis, öğretmen, hemşire ve din görevlilerine verilen 3600 ek gösterge düzenlemesinin birinci kademeye gelen tüm memurları kapsaması gerektiğini vurgulayan Şevkin, adaletin herkes için sağlanması gerektiğini ifade etti.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.