TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sümer: Millet borçtan kafasını kaldıramıyor

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, vatandaşların borçlanmasını TBMM’ye taşıdı “Millet borçtan kafasını kaldıramıyor” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2024 14:25
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2024 14:25
Kaynak: BÜLTEN
Sümer: Millet borçtan kafasını kaldıramıyor

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, “Vatandaşların her geçen gün aşırı borçlanmasını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı. Orhan Sümer, “Millet borçtan kafasını kaldıramıyor” dedi

Sümer, “Ne yazık ki her hafta açıklanan rakamlarda vatandaşın borcunun katlanarak arttığını görüyoruz. Özellikle yüksek enflasyon ve geliri harcamasına yetmeyen vatandaşlar kredi kartlarıyla harcayarak borçlanmaya devam ediyor. Bankaların vadesinde tahsil edemediği için icra takibine aldığı batık krediler 196,8 milyar Lira” şeklinde konuştu.

SÜMER: BATIK TÜKETİCİ KREDİLERİNDE YIL BAŞINDAN BU YANA 6,3 MİLYAR LİRALIK ARTIŞ GÖZLENDİ

Bankaların tüketicilerden zamanında tahsil edilemediği için icra takibine aldıkları bireysel kredi ve kredi kartı alacaklarını 743 milyon Lira daha artarak 51,7 milyar liraya çıkardıklarını dile getiren Sümer, “Batık tüketici kredilerinde yıl başından bu yana 6,3 milyar liralık artış gözlendi” diye konuştu.

SÜMER: ALMANYA’DA EMEKLİLERİN MAAŞI 1.700 EURO

Orhan Sümer açıklamasının devamında şunları kaydetti:

“Almanya’da emeklilerin maaşı 1.700 Euro. Bizde en düşük emekli maaşı olan 10.000 lira 298 Euro ediyor. Alman maaşıyla 242 kilo kıyma alabiliyor. Bizim emeklilerimiz ise kilosu 400 liradan 25 kilo kıyma alabiliyor. Türkiye’nin yüksek enflasyon sürecine sokulduğu Eylül 2021’de 100 liraya satın alınan bir gıda sepetinin Şubat 2024’teki fiyatı 755 liraya kadar çıktı. Uzaya çıkacağız diyenler ekonomik çöküşte gerçekten Türkiye’yi uzaya çıkardı. Vatandaş kara kışta halk ekmek kuyruklarında titreye titreye ucuz ekmek sırası bekliyor.”

SÜMER: İCRA DAİRELERİNDE DERDEST BULUNAN DOSYA SAYISI 23 ŞUBAT İTİBARİYLE 21 MİLYON 502 BİNE YÜKSELDİ

1 Ocak- 23 Şubat 2024 günleri arasında icra dairelerine UYAP üzerinden gelen yeni dosya sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10,1 oranında artarak 1 milyon 397 bin olduğuna dikkat çeken Sümer, şu şekilde konuşmasını noktaladı:

“Aynı günlerde 1 milyon 203 bin dosya da ya sonuçlandırıldı ya da işlemden kaldırıldı. Dolayısıyla UYAP üzerinden açılan ve icra dairelerinde derdest bulunan dosya sayısı 23 Şubat itibariyle 21 milyon 502 bine yükseldi.”

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.