TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Üsküdar'ın yeni lideri Sinem Dedetaş kimdir? Yaşamı ve kariyeri

Üsküdar'ın yeni belediye başkanı Sinem Dedetaş, kariyerinde denizcilikten siyasete uzanan önemli bir geçmişe sahip. İşte Dedetaş'ın yaşamı ve profesyonel deneyimleri..

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2024 11:17
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2024 11:21
Kaynak: Haber Merkezi
Üsküdar'ın yeni lideri Sinem Dedetaş kimdir? Yaşamı ve kariyeri

Üsküdar'ın yeni belediye başkanı olarak seçilen Sinem Dedetaş, denizcilik alanındaki kariyeriyle tanınan bir isimdir. İşte Dedetaş'ın yaşamı ve kariyeri hakkında detaylar:

Sinem Dedetaş Kimdir?

Sinem Dedetaş, 1981 yılında Eskişehir'de dünyaya gelmiştir. Lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) Gemi İnşaatı ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği Bölümü'nde tamamlamış, yüksek lisansını ise yine İTÜ'de Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Mühendisliği alanında almıştır.

Meslek hayatına Delta Denizcilik firmasında yapısal analiz ve yapısal tasarım mühendisi olarak başlayan Dedetaş, daha sonra RINA (Registro Italiano Navale) firmasında plan onay mühendisi olarak görev yapmıştır.

sinem dedetaş kimdir

2014-2016 yılları arasında Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Gemi Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı üstlenen Dedetaş, daha sonra Şehir Hatları Genel Müdürlüğü görevine atanmadan önce Matesis Denizcilik ve Mühendislik firmasında genel müdürlük görevini üstlenmiştir.

Dedetaş'ın dikkat çeken başarılarından biri de Haliç Tersanesi'nin cirosunu 1 milyon TL'den 130 milyon TL'ye kadar çıkarmış olmasıdır.

Üsküdar'ın yeni belediye başkanı seçilen Sinem Dedetaş, denizcilik sektöründeki tecrübesi ve siyasi bilgisiyle ön plana çıkmaktadır. Şimdi, Üsküdar'ın geleceğini şekillendirecek bu önemli ismin, belediye başkanlığı görevinde nasıl bir performans sergileyeceği merakla beklenmektedir.

üsküdar belediye başkanı

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.