TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Van'ın eski kayyımı Murat Zorluoğlu Diyarbakır Valisi olarak atandı! Murat Zorluoğlu kimdir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yayımlanan atama kararı ile Diyarbakır, Malatya, Elazığ ve diğer illerin valileri değişti. Daha önce Van’da kayyum olarak görev yapan Murat Zorluoğlu, Diyarbakır Valiliğine atandı.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2024 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2024 11:15
Kaynak: Haber Merkezi
Van'ın eski kayyımı Murat Zorluoğlu Diyarbakır Valisi olarak atandı! Murat Zorluoğlu kimdir?

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararına göre Diyarbakır, Malatya ve Elazığ dahil olmak üzere 5 ilin valileri değişti.

DİYARBAKIR'A MURAT ZORLUOĞLU ATANDI

Diyarbakır Valiliği'ne Mülikiye Başmüfettişi Murat Zorluoğlu atandı. Zorluoğlu, daha önce Van Belediyesine kayyım olarak atanmıştı.

2017 yılında Van'a vali olarak atandı. Aynı zamanda Van Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum oldu. 2019 yerel seçimlerinde AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu ve seçimi kazandı.
Mart 2024 seçimlerine kadar Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini sürdürdü. 2024 yerel seçimlerinde yeniden aday gösterilmeyen Zorluoğlu, seçimlerden sadece üç ay sonra bu kez Diyarbakır'a vali olarak atandı.

MURAT ZORLUOĞLU KİMDİR?

1971 yılında Ankara/Haymana’da doğan Murat Zorluoğlu, ilkokulu Trabzon-Çaykara-Kumlu Köyü İlkokulunda, ortaokulu Trabzon İmam Hatip Lisesinde, liseyi Trabzon Lisesi ve İstanbul-Hayrullah Kefoğlu Lisesinde tamamladı. 1993 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun olan Zorluoğlu, mülki idare amirliğine 1994 yılında Trabzon'da kaymakam adayı olarak başladı. Mersin ve Bingöl'de kaymakamlık yaptı. Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Şube Müdürü, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Vekili ve Elazığ Valiliği görevlerinde bulundu. 2017 yılında Van Valisi olarak atandı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.