TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zeydan Karalar: Bu seçimi çatır çatır alacağız

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar, "Bu seçimi çatır çatır alacağız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2024 10:51
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2024 11:10
Kaynak: ALİ GÜRELİ
Zeydan Karalar: Bu seçimi çatır çatır alacağız

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar, "Bu seçimi çatır çatır alacağız" dedi.

Başkan Zeydan Karalar, katıldığı bir TV programında yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu, belediye başkanlığı dönemindeki hizmetlerini anlattı ve projelerinden bahsetti.

Bu hafta sonu Pazar günü yapılacak olan yerel seçimin bir parti seçimi olmadığını belirten Başkan Karalar, "Adana Büyükşehir Belediyesi seçiminde yarışan birisi Cumhur İttifakı adayı var, bir de CHP'nin adayı olarak Zeydan Karalar var.  Zeyden Karalar Adana'da 10 yıldır belediye başkanlığı yapıyor. Her şey belli. Dolayısıyla Adana Büyükşehir Belediyesini ya AK Parti'nin adayı yönetecek ya Zeydan Karalar yönetecek. Bunun ortası yok.' dedi.

Başkan Karalar, "Bu süreçte manipülasyonlarla da karşılaştınız mı?" sorusuna ise "Gayet tabii oluyor. Seçime 5-6 gün kadar kaldı ve bu her seçimde oluyor. Söylenen sözlerin bir tarafı cımızlanıyor, söylemek istediğiniz yanlış algılanıyor olabiliyor. Dolayısıyla bu iş uzun süredir böyle oluyor. Oysa Türkiye'de siyasette, sadece ve sadece göreve talip olduğunuz işle ilgili, yöreyle ilgili yapabileceklerinizin tartışılması gerekiyor. Söylenen sözler bazen başka başka yönlere çekiliyor. Bunlar olur." yanıtı verdi.

Başkan Zeydan Karalar, Bakanların seçim öncesi il gezileriyle ilgili soruya da şöyle yanıt verdi:

"Şimdi şunu söyleyeyim. Dün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bir demecini okudum. Diyor ki '17 artı 1'e karşı mücadele ediyorum tek başıma.' Ben de diyorum ki, 'Sevgili Ekrem Başkanım, zaten kazanacaksın belli ama sanma ki sadece sen öylesin. Bize de gelmeyen bakan kalmadı. Sayın Cumhurbaşkanımız da geldi. Belediye başkanının biri 'Adalet Bakanı siyaset yapar. Ne var ki bunda' diyor. Hayretle ve şaşkınlıkla dinledim. Adalet Bakanı, İçişleri Bakanı istifa ederdi. Göreve tarafsız bakanlar gelirdi. Ben ömürümde böyle bir şey görmedim. Yani hiçbir bakanın gidip siyaset yapması, kendi adayını yanına alıp dolaşması, halkı etkilemesi doğru değil. Bu tamamen haksız bir rekabet. Ama buna rağmen biz su seçimi çatır çatır alacağız." 

zeydan karalar

Zeydan Karalar, daha sonra şunları kaydetti:

"Emeklilerin durumu AK Parti iktidar olduğunda bu kadar kötü değildi. Emeklinin maaşı ücretin üstündeydi. Çeyrek altın alabiliyordu, düğüne gidebiliyordu. Oğluyla paylaşabiliyordu, çocuğuyla paylaşabiliyordu parasını. Şu anda hayat pahalılığı çok fazla arttı. Emeklinin durumunun nasıl düzeltileceği tasarlanıp, hesaplanıp ona göre bir önlem alınması gerekir. 

Biz yeniden göreve seçildiğimizde açlık sınırının altında ev geliri olan emekliye yılda bir kez 10 bin TL vereceğiz. Öğrencilere ekonomik şartlarına göre yeni öğretim yılı başladığında 5 ile 10 bin lira arasında tek seferde yardım yapacağız. Bunu meclisten geçireceğiz.  Artık çocuk okutmak çok zor, ciddi bir yük, ciddi bir külfet. Yine öğrenciler için 5 bin kişilik hazırlık kursları hazırladık. Şimdi 5 bin evladımız bu kurslara geliyor, işinin ehli öğretmenlerden kurs görüyor. Aynı zamanda yapabildiğimiz ölçüde yurt açıyoruz. Mesela Pozantı'da öğrenciler okulu bırakmasınlar diye yurt açtık. Aladağ'da keza öyle. Merkezde ciddi bir erkek öğrenci yurt açtık. Şu anda merkezde 1200 öğrenci kapasiteli yurt hazırlığımız var. 

Kadınlarla ilgili olarak da yaptığımız projeler var. İşsizlikle orantılı da olabilir ama kadınların çalışma oranı giderek azalıyor. kadınların iş gücüne katılım oranının yüzde 50 olmasını istiyoruz. Örneğin Payhane isimli bir yerimiz var. Orada onlarca kadın meslek öğreniyor, çalışıyor, üretiyor, satıyor. İş gücü akademileri açtık. Olağanüstü yerler yaptık. Orada yüzün üstünde kadınımız meslek öğreniyor. Meslek öğrenirken ürettiği el emeği, göz nuru ürünlerini internete satmaya çalışıyor. Kurutma tesisi kurduk. Kurutma tesisinde yaklaşık 50'ye yakın kadınımız çalışıyor. Burada kurutulan meyvelerin satışı, zincir marketlere yapılıyor."

Kaynak: ALİ GÜRELİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.