TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Genç İtalyan Tenisçisi Jannik Sinner kimdir, kaç yaşında?

Kariyerindeki hızlı yükselişi ve Fransa Açık'taki performansıyla tenis dünyasında dikkat çeken Genç yetenek Jannik Sinner, Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda Novak Djokovic'i mağlup ederek tarihi bir zaferle erkekler tekler finaline yükseldi. Tenis kortlarında dikkatleri üzerine çeken Jannik Sinner kimdir ve kaç yaşında? Djokovic'i mağlup ederek tarihi bir zafer kazanan Jannik Sinner'i sizler için İLKHABER olarak araştırdık. İşte Jannik Sinner hakkında detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2024 12:17
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2024 12:40
Kaynak: Haber Merkezi
Genç İtalyan Tenisçisi Jannik Sinner kimdir, kaç yaşında?

Genç tenis yeteneği Jannik Sinner, sadece 22 yaşında olmasına rağmen kayak şampiyonluğu ile başladığı spor kariyerini profesyonel tenise çevirerek önemli bir başarı elde etti. İtalyan koç Ricardo Piatti ile 12 yaşından beri çalışan Sinner, Challenger turnuvalarında 3 şampiyonluk kazanarak 2019'u ilk 802 içinde tamamladı.

16 Ağustos 2001 tarihinde San Candido'da dünyaya gelen Sinner, Kuzey İtalya'nın kış sporlarının ağırlıklı olduğu Dolomite bölgesinde büyüdü. Genç yaşlarda kayakla spor hayatına başlayan Sinner, 8-12 yaş arasında İtalya'nın en iyi kayakçılarından biri oldu. Aynı zamanda 2.5 yaşından itibaren tenis oynamaya başladı.

Bir röportajında favori kayakçısının Bode Miller, favori tenisçilerinin ise Roger Federer, Novak Djokovic ve İtalyan tenisçi Andreas Seppi olduğunu belirten Sinner, 13 yaşında önemli bir karar alarak kayak sporu yerine tenise odaklanmaya karar verdi. Ailesinden ayrılarak koçu Ricardo Piatti'nin bulunduğu İtalyan Rivierası'ndaki tenis merkezine gitti ve 2018 yılında profesyonel oldu.

Fransa Açık Tenis Turnuvası'nda elde ettiği başarılarla öne çıkan Sinner, 2018 yılında profesyonel tenis kariyerine adım attıktan sonra hızla yükselişe geçmiştir. Genç raket, 2020 Fransa Açık'ta ilk kez katıldığı turnuvada 11 numaralı seribaşı David Goffin'i 7-5, 6-0, 6-3'lük setlerle 3-0 mağlup ederek çeyrek finale yükselmiştir. Çeyrek finalde ise tecrübeli tenisçi Rafael Nadal'a karşı mücadele etmiştir.

Maria Sharapova ve Novak Djokovic ile de çalışan Piatti'nin önderliğinde Sinner, geleceğin süper star adaylarından biri olarak görülüyor. Tenis dünyasının önemli isimlerinden John McEnroe, Sinner için birçok Grand Slam kazanma potansiyeli olduğunu ifade etti.

Jannik Sinner'in performansı, tenis dünyasının önde gelen isimlerinden Novak Djokovic'in dikkatini çekmiş ve Djokovic, Sinner için gelecekte bir numara olabilecek yeteneklere sahip olduğunu belirtmiştir. Djokovic, genç İtalyan tenisçinin oyunun gücü ve yetenekleriyle önemli bir potansiyele sahip olduğuna inandığını ifade etmiştir.

Son olarak dünya sıralamasında dördüncü seribaşı olan İtalyan tenisçi Jannik Sinner, dünya zirvesinde bulunan Novak Djokovic karşısında 3-1 galip gelerek tarihi bir zaferle erkekler tekler finaline yükseldi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.