TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hatayspor küllerinden yeniden doğdu

Asrın felaketinde büyük yıkıma uğrayan hoşgörünün merkezi medeniyetler kenti Hatay'ın Süper Lig'deki takımı, sezonun ilk maçında deplasmanda Pendikspor'u 5-1 mağlup etti. Küllerinden yeniden doğan Hatayspor'un bu galibiyeti, depremzedelere umut oldu.

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2023 04:04
Haber Güncellenme Tarihi: 13.08.2023 10:12
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Hatayspor küllerinden yeniden doğdu

ALİ GÜRELİ

ADANA (İLKHABER) - Kahramanmaraş merkezli depremlerde bir futbolcusu ve sportif direktörünü kaybeden Atakaş Hatayspor, Süper Lig'deki ilk maçında aldığı galibiyetle depremzedelere umut oldu.

Asrın felaketinde ligden çekilen ve yaralarını saran Trendyol Süper Lig takımlarından Hatayspor, sezonun ilk haftasında Pendikspor'a konuk oldu. Futbolcusu Christian Atsu ve sportif direktörü Taner Savut'un yaşamını yitirdiği depremde takımın başında kalarak harabeye dönen kentten ayrılmayan Teknik Direktör Volkan Demirel idaresindeki Hatayspor, hiç kimsenin tahmin bile edemeyeceği bir skorla Pendikspor'u 5-1 gibi farklı skorla mağlup etti.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve Hatayspor Onursal Başkanı Lütfü Savaş'ın da eşi ve kızıyla izlediği maçta goller 3. dakikada Strandberg, 23. dakikada Görkem Sağlam, 46. dakikada Bertuğ Yıldırım, 57. ve 85. dakikalarda Dele-Bashiru (Hatayspor), 90+3'de ise Thuram'dan (Pendikspor) geldi.  

1691883301703~2

Maçtan önce "Kazanmak, kaybetmek bizim için önemli değil. Önemli olan ayakta kalabilmek" diyen Hatayspor'un fedakâr teknik adamı Volkan Demirel, maçın ardından ise şunları söyledi: "Galibiyetten daha önemli olan sahaya çıkabilmemiz, Hatay halkını ve depremzedeleri umutlandırmamızdır. Sahaya çıkıp Hataylılara, depremzedelere umut olabildiysek, en önemli galibiyet budur. Sahaya çıkan oyunculara, Hatay'a gönül veren herkese teşekkür ediyorum. Onlar için sahaya çıktık. Beş gollü bir galibiyet aldığımız için mutluyum. Böyle bir durumdan desteklerle beraber buralara gelmek önemliydi. Destek veren herkese çok teşekkürler. Destekler olmasa bu takımı kuramazdık. Duygulanmamak mümkün değil."

1691883319037

"Biz size inandık, siz bu inancı boşa çıkarmadınız"

Başkan Lütfi Savaş da,  "Zorlu bir dönemin ardından sezona küllerinden yeniden doğarak başlayan Hatayspor’umuz etkili bir oyun sonucunda Pendikspor’u 5-1’lik skor ile mağlup etti. Hocamız Volkan Demirel'i,  yöneticilerimizi, futbolcularımızı, teknik ekibimizi tebrik ederim. Biz size inandık, siz bu inancı boşa çıkarmadınız. Teşekkürler çocuklar bizlere umut oldunuz." cümleleriyle duygularını ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.