TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şimşek çıkışa geçti

Trendyol Süper Lig'in 30.haftasında sahasında Sivasspor’u 4-1 gibi net bir skorla geçen Adana Demirspor, son maçında 2 galibiyet 1 beraberlik alarak puanını 39 yaptı ve 9. Sıraya yükseldi. Sezonun 10. Haftasında yaşadığı puan kayıplarıyla üçüncülük koltuğundan 12. Sıraya kadar gerileyen mavi-lacivertliler son 3 hafta topladığı puanlarla yeniden Avrupa hedefi için ilk 5’e yaklaştı.

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2024 17:21
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2024 17:21
Kaynak: Haber Merkezi
Şimşek çıkışa geçti

Geçtiğimiz sezonu 4. Sırada tamamlayıp, tarihinde ilk kez Avrupa kupalarına katılan ve Konferans Ligi play-off hattında penaltılarda bileti kaybeden Adana Demirspor, bu sezon yine Avrupa kupaları hedefiyle yola çıktı. Sezonun ilk 10 haftası ilk 3’te yer alan mavi-lacivertli ekip, ardından yaşadığı puan kayıplarıyla hedeften uzaklaşan ve birçok oyuncusuyla yollarını ayırıp adeta yeniden bir ekip kuran Adana ekibi, son üç hafta ile birlikte yeniden çıkışa geçti.

İlkhaber Gazetesin'den Serhat ŞANLI'nın haberine göre; Ligin 28. Haftasında Karagümrük ekibini 1-0 mağlup ederek başlayan çıkış ardından Konya deplasmanından 2-2 alınana beraberlik ve son olarak kendi evinde Sivasspor’u 4-1’lik skorla geçen Adana Demirspor, 9. Sıraya kadar yükseldi. Güney ekibinin 5’inci sıradaki Kasımpaşa ile arasında sadece 4 puan bulunuyor. Mavi-lacivertliler milli maç arası sonrası Fenerbahçe deplasmanına gidecek.

Süper Lig’de A Milli Futbol Takımı’nın, 2024 Avrupa Şampiyonası öncesinde yapacağı hazırlık maçları nedeniyle bir haftalık ara verilirken, A Milli Futbol ekibimiz, 2024 Avrupa Şampiyonası hazırlıkları kapsamında Macaristan ve Avusturya ile özel maçta karşı karşıya gelecek.

İlk hazırlık müsabakası 22 Mart yarın (Cuma günü) Macaristan deplasmanında olacak. Ardından ise ikinci özel maçında 26 Mart Salı günü Avusturya'ya konuk olacak. Milli takımın hazırlık maçları sonrası Süper Lig, 18 Mart'ta kaldığı yerden devam edecek.

Adana Demirspor, verilen arayı fırsata çevirirken, zorlu Fenerbahçe maçı için güç depoluyor. Adana Demirspor, ligde geride kalan 30 karşılaşmada 9 galibiyet, 12 beraberlik ve 9 yenilgi aldı. Şuan 39 puanla 9. sırada yer alan mavi-lacivertliler, yeniden ilk 5 içerisine girip Avrupa kupalarına katılmak istiyor.

HKMET KARAMAN: TAKIM DAHA İYİ OLACAK

Takımdaki gelişmeler hakkında konuşan Adana Demirspor Teknik Direktörü Hikmet Karam, daha iyi olacaklarını söyledi. Karaman, “Sonuçta çalışmadan bir takımı geliştiremezsiniz. Bu nedenle takıma bir şey katmanız çok zor. Bu kadar deneyimli bir teknik direktör olarak kariyerimde ilk kez böyle bir olay yaşayarak yeni bir şey öğreniyorum, gelişiyorum. Alanya, Trabzon, Konya, Karagümrük, Konya ve Sivas maçlarında, 5 haftalık süreçte takımdaki gelişmeyi görüyorum. Daha da iyi olacak. Çalışmaya ve takımı geliştirmeye devam edeceğiz.” Dedi.

9 OYUNCUSU MİLLİ TAKIMA ÇAĞRILDI

Devre arası tam 9 oyuncu ile en çok transfer yapan ve takımı adeta baştan aşağı yeniden kuran Adana Demirspor'un 7 yabancı futbolcusu, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası nedeniyle ülkelerinin milli takımlarına gitti.

FİFA’DAN TRANSFER YASAĞI

Süper Lig ve 1. Lig'deki altı Türk futbol kulübüne, FIFA tarafından transfer yasağı geldi. Süper Lig'den Kayserispor süresiz olarak, Adana Demirspor, Antalyaspor, MKE Ankaragücü ve Konyaspor ise üç transfer dönemi için transfer yasağı getirildi. 1 Lig'den ise Eyüpspor da 3 transfer dönemi yasak geldi. FIFA'nın resmi internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Süper Lig'den Kayserispor süresiz olarak, Adana Demirspor, Antalyaspor, MKE Ankaragücü ve Konyaspor ise üç transfer dönemi için transfer yapma hakkından mahrum bırakılırken, 1 Lig'den Eyüpspor 3 transfer dönemi boyunca yeni oyuncu transfer edemeyecek.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.