TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kocasını av tüfeğiyle öldüren kadına 15 yıl hapis cezası

Burdur'un Düğer köyünde yaşanan trajik olayın ardından, kocasını uyurken av tüfeğiyle öldüren kadına karar duruşmasında 15 yıl hapis cezası verildi. Ayşe Işık'ın cinayeti sonucu mahkemede yaşananlar ve verilen ceza tartışmalara neden oldu.

Olay, 28 Mayıs 2023 tarihinde Burdur'un Düğer köyünde meydana gelmişti. Sabahın erken saatlerinde eşi İsmail Işık ile yaşanan tartışma sonucunda cinnet geçiren Ayşe Işık, evde bulunan av tüfeğiyle kocasına ateş etmişti. İsmail Işık'ın yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan olayın ardından Ayşe Işık gözaltına alınarak mahkemeye sevk edilmişti.

Mahkeme sonucunda Ayşe Işık'a kocasını kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilirken, daha sonra indirim uygulanarak 15 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bu kararın ardından, olayın tarafları ve kamuoyu arasında tepkiler yükseldi.

Olayın yaşandığı Düğer köyünde, Ayşe Işık'ın babası Süleyman Demir adliye koridorunda karara tepki göstererek, "Bu cezayı hak etmiyor. İnşallah bu hukuksuzluktan dönülür" dedi.

Ayşe Işık'ın avukatı Ahmet Onaran ise yaptığı açıklamada, "Hak edilmeyen ceza verilmiştir. Ancak hukuka olan inancımızı yitirmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Oluşturulma Tarihi: 12 Mart 2024, Salı 19:29
Güncellenme Tarihi: 12 Mart 2024, Salı 19:29
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
DİĞER İÇERİKLER
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.