TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sevgililer Günü’nün vazgeçilmezi: Güller

Sevgililer Günü'nde en popüler hediyelerden biri olan güllerin fiyatları ve bakımıyla ilgili merak edilenleri öğrenin! İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2024 13:01
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2024 13:12
Kaynak: CANSU ERSOY
ilkhaber-gazetesi.com
Sevgililer Günü’nün vazgeçilmezi: Güller

Sevgililer Gününe çok kısa bir süre kaldı. Çiçekçi Bahattin Aktaş, sevgililer gününde en çok tercih edilenlerden biri olan güllerle ilgili bilgiler verdi. 
Güllerin genellikle adet olarak yani tek olarak satıldığını söyleyen Aktaş, “Ya taneyle ya da düzine şeklinde satılıyor. Düzineler genellikle zaten biliyorsunuz 12 taneden başlıyor. Ama biliyorsunuz bizde bir ile başlar. 31, 41, 51 gibi. Bu da şu demektir; on bir gül varsa onu benim biri sensin gibi bir anlam çıkarmışlar” dedi.

sevgililer günü


“GÜL BİZE ŞU AN ÇOK MALİYETLİ GELİYOR”

Şu anda gül fiyatlarının Sevgililer Günü’nde dolayı uçuk bir ücreti olduğundan söz eden Aktaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Yani TL bazına vurduğumuzda pahalı oluyor. Geçen senelerde 45-50 TL'ye satarken bu sene tahminim 85-100 TL arasında olacak. Bu fiyattan çok aşağıya olmayacak. Çünkü gül bize şu an çok maliyetli geliyor. Bundan sonra da gülün fiyatının çok düşeceğini sanmıyorum. Çünkü Euro bazında geliyor. Üreticilerin kullandığı ürünler de hep ithal bazlı ürünler.”

adana çiçekçi


“AŞK VE GÜL BİRBİRİYLE BAĞDAŞLAŞTIRILIYOR”

Aktaş, güllerin boyutuna ve kalitesine göre fiyatlarının fark ettiğini kaydetti ve devamında şu cümleleri aktardı:
“Diğer çiçekler rutin olarak hayatına devam ediyor. Ama sevgililer gününde diğer çiçekler de gidiyor. Sadece gül biraz daha fazla tercih ediliyor.”
Aşkın anlamının gül olduğunun altını çizen Aktaş, “Aşk ve gül birbiriyle bağdaşlaştırılıyor. Ama benim için çiçeklerin hepsi aşkı yansıtır” şeklinde konuştu.

adana çiçekçi


“HERKES BİRBİRİNİ SEVSİN HERKES BİRBİRİNE ÇİÇEK GÖNDERSİN”

Güllerin evde daha uzun ömürlü kalabilmesi için de Aktaş, şu bilgileri verdi:
“Güllerin daha uzun ömürlü kalabilmesi için günlük ya da 2 güne bir altındaki su değişmeli. 2-3 güne bir altından bir iki cm şeklinde kestiğinizde de gözenekleri açılır ve taze su çeker. Bunlar da daha uzun ömürlü olmasına vesile olur. Herkes birbirini sevsin herkes birbirine çiçek göndersin.”

sevgililer günü

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.