TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TikTok'un Ahlaki Çöküşe Etkisi Var mı?

Yazının Giriş Tarihi: 18.02.2024 21:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.02.2024 21:41

Günümüzde, sosyal medya platformları toplumun aynası gibi işlev görüyor. Özellikle TikTok gibi popüler mecralar, gençlerin ve yetişkinlerin günlük hayatlarını yansıtan bir platform haline geldi. Ancak, son zamanlarda TikTok'un ahlaki çöküşle ilişkilendirilmesi ve tartışmaları da kaçınılmaz hale geldi. Sadece Tiktok ile alakalımı bu durum bilemiyorum ama instagram ya da diğer mecralarda Tiktok kadar utandığımız ve hayretle bakakaldığımız olaylara pek şahit olmuyoruz...

Aslında, TikTok gibi platformların sadece var olan toplumsal eğilimleri teşvik ettiğini söylemek yanlış olmaz. Sosyal medya, insanların zaten içinde bulunduğu düşünce ve davranış kalıplarını yansıtır. Dolayısıyla, TikTok'un ahlaki çöküşte tek başına suçlanması doğru olmaz. Bununla birlikte, platformun içerik yönetimide önemlidir. TikTok'un kullanıcıları korumak adına çaba sarf ettiği açık olsa da, milyonlarca kullanıcının bulunduğu bir ortamda istenmeyen içeriklerin tamamen engellenmesi zor olabilir. Son zamanlarda mühtehcen içerikler üreten kullanıcılara dair yaptırımlar uygulanıyor fakat ne kadar etkili olacak bilemeyiz!

Ailelerin çocukların ve gençlerin sosyal medya kullanımını denetlemesi ve bilinçli bir şekilde rehberlik etmesi önemlidir. Ayrıca, dijital platformların içerik moderasyonunda daha etkin bir rol üstlenmesi gereklidir.Bireylerin ve kurumların bu konuda daha fazla çaba sarf etmesi ve daha sağlıklı bir dijital ortamın oluşturulması gereklidir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.