TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

23 Nisan Expresi Adana’da konuklarını ağırladı

Öğrencilerde tarihi bilgi edinme, vatanseverlik ve milli bilinç, değerleri anlama ve takdir etme, empati geliştirme, geleceğe yönelik düşünme ve planlama yetilerinin geliştirilmesi amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı koordinesinde hayata geçirilen “23 Nisan Expresi” Adana Tren İstasyonu önünde 6-7 Mayıs tarihlerinde konuklarını ağırladı.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2024 16:48
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2024 16:48
Kaynak: Haber Merkezi
23 Nisan Expresi Adana’da konuklarını ağırladı

Adana Tren Garı önünde kurulan alanda eğlenen çocuklar, biletle bindikleri sembolik trende hazırlanan etkinliklerle keyifli vakit geçirdi. İlk vagonda Nasreddin Hoca ile geçmişten bugüne kadar yaşanan gelişmeleri hikayelerle dinleyen çocuklar, ikinci vagonda VR gözlüklerle Cumhuriyet'in ilanından bu yana ülkenin bilim, sanat ve teknoloji alanında yaşadığı gelişime yönelik hazırlanan klibi izledi. Etkinliğe katılan Adana Valisi Yavuz Selim Köşger de VR teknolojisi kullanılarak hazırlanan ve Türkiye'nin geçmişten geleceğe nasıl ilerlediğini anlatan animasyonu çocuklar ile birlikte izledi.

İlkhaber Gazetesi'nden Ahmet Akdeniz'in haberine göre; Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, bu meydanda ülkemizin nereden nereye geldiğini görsel, işitsel ve dokunarak öğrendikleri bir uygulamaya tanıklık ettiklerini belirtti. Çok güzel bir ortamın yaşandığını anlatan Vali Köşger, “Bu meydan belki çok kalabalık gördü ama bugün en güzel ve umut vericilerinden birine tanıklık ediyor. Geleceğimiz, istikbalimiz, umudumuz, çocuklarımız, yavrularımızın bu meydanda ülkemizin nereden nereye geldiğini görsel, işitsel ve dokunarak öğrendikleri bir uygulamaya tanıklık ediyoruz” dedi.

Kendisinin de çocukların mutluluklarına ortak olduğunu belirten Vali Köşger, “Çocuklarımızın keyfi yerinde, seslerden de anlaşılıyor. Ben de içlerine girerek mutluluklarına ortak oldum. Eğitim yalnızca öğretmenlerin anlattığı teorik bir şey değil. Bu tür uygulama örneklerini çoğaltmamız lazım her alanda. Sadece tarih ve ülkemizin geçmişi ile ilgili değil bütün bilim alanlarında da uygulamalı tatbiki eğitimleri artırmamız lazım. Bu anlamda çok güzel bir uygulama olmuş. Çocuklarımıza sorduğumda hepsinin çok beğendiklerini gördüm. Onlara da inşallah faydalı olmuştur" diye konuştu.

 Adana Valisi Yavuz Selim Köşger

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.