TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Enkazdan 63 saat sonra çıkartılan Gürkan, üniversite sınavına girdi

Kahramanmaraş merkezli depremde enkaz altında kalan Gürkan Öztürk bugün Ceyhan Kasım Ragipoğlu Anadolu Lisesinde Temel Yeterlilik Testi sınavına girdi.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2023 10:07
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2023 10:07
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Enkazdan 63 saat sonra çıkartılan Gürkan, üniversite sınavına girdi

AYDIN GÖKÇEOĞLU

ADANA(İLKHABER)- Kahramanmaraş merkezli depremde enkaz altında kalan Gürkan Öztürk bugün Ceyhan Kasım Ragipoğlu Anadolu Lisesinde Temel Yeterlilik Testi sınavına girdi.

Gürkan Öztürk ders çalışmak için gittiği dedesinin Ürgenpaşa Mahallesi Altınevler Sitesi’ndeki evinde depreme yakalanmıştı. 63 saat sonra enkazdan çıkarılan 19 yaşındaki Öztürk, hastanedeki tetkiklerinin ardından bir süre kaldığı amcasının evinden ailesiyle Ceyhan Öğrenci Yurdu’na yerleştirildi.

Ambulansta acil servis ekipleriyle yaptığı sohbette “enkazda ders kitaplarının kalmasına üzüldüğünü” söylemesiyle gündeme gelen Öztürk, Adana'da üniversite sınavına girdi. Öztürk, umudunu hiç kaybetmediğini ve iyi bir üniversite kazanmak için çabaladığını söyledi.

Ürgen Paşa Mahallesi Altıneller Sitesi B Blok zemin katta ders çalışmak için gittiği ve yalnız kaldığı dedesinin evinde depreme yakalanan Öztürk, 63 saat kaldığı enkazda yaşadığı anları cep telefonuyla kaydetmişti.

Molozlarla kaplı dar bir alanda sadece eli ve kolunun görüldüğü videosundaki ilk sözleri, “Depremin içinde kaldım. Allah’ım sen bana yardım et, inşallah herkes iyidir. Genç yaşta ölmek istemiyorum.” olan lise öğrencisi, enkazdan çıkarıldıktan sonra ambulansta acil servis ekipleriyle yaptığı sohbette “enkazda ders kitaplarının kalmasına üzüldüğünü” söylemesiyle dikkati çekmişti. 

Enkaz altında 63 saat geçiren Öztürk, ekipler tarafından kurtarıldı.

Endüstri mühendisi olmak istediğini söyleyen Gürkan Öztürk, “Bu şekilde bu sınava girmek istemezdim tabii ki. Bir çocuğumuz hayallerinden çok kaybettikleri için burada umarım zor zamanların güçlü insanları oluruz. Başta depremzede arkadaşlarım olmak üzere herkese boş şans diliyorum. Ben endüstri mühendisi olmak istiyorum. Onun için çalıştım bakacağım artık” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.