TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana’da minibüs şoförlerinin güzergah tepkisi

Adana’da İtimat ve Cemalpaşa Kooperatiflerine bağlı dolmuşlar, başka minibüslerin hatlarına girmesine Adana Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) onay vermesinden ötürü eylem yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2024 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2024 15:51
Kaynak: Haber Merkezi
Adana’da minibüs şoförlerinin güzergah tepkisi

Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararını protesto eden İtimat ve Cemal Paşa Hattı şoförleri Adana Büyükşehir Belediyesi önünde kontak kapattı.   Araçlarını belediyenin önündeki caddeye park eden şoförler ile trafik polisleri arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı. Trafik polisleri dolmuş sürücülerine araçlarını sağ şeritten çekmelerini istedi. Bunun üzerine yaşanan tartışmanın ardından sürücüler, yolun sağ tarafına araçlarını park etti. Minibüsçüler, belediye önünde ücretini ödeyerek aldıkları hatlarına başka minibüs kooperatifine bağlı dolmuşların girmemesini istediklerini belirtti.

Hatlarımızın üzerine hat verdiler

İlkhaber Gazetesi'nden Bayram BULUT'un haberine göre; İtimat Dolmuşları Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Sabri Doğan, yapılan eylemin nedeninin Akkapı, Özbirlik,  Denizli, Özen ve Topel Kooperatiflerinin kendi güzergahlarına girerek yolcu taşımasından kaynaklandığını söyledi. UKOME kararı ile bunun yapıldığını dile getiren Doğan, “UKOME toplantısında hakları olmayan Akkapı, Özbirlik Kooperatiflerine bizim güzergahlarımızın üzerine Atatürk Caddesi’ni vermişler. Ayrıca  Denizli, Özen ve Topel Kooperatifleri de Karahan Bölgesine, Gündoğdu okullarının oradan  Turgut Özal’a devamla Karahan bölgesine vermişler”  dedi

Ulaşım Koordinasyon Merkezi

Elimizde mahkeme kararımız var

Alınan mahkeme kararlarının olduğunu hatırlatan Doğan, “ Buralara çalışan hatlar Cemalpaşa ve İtimat dolmuş hatlarıdır.  Aynı zamanda 2012 yılından kalma mahkeme kararımız var. Hiçbir güzergah, bir başka güzergahın üzerine verilemez diye. Bu olmasına rağmen güzergah kararlarını Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Hüseyin Kara ve Çağrı Bey’e iletmemize rağmen hattımızın üzerine hat vermişler” diye konuştu.

Ekmeğimizle oynuyorlar

Esnaflarının ekmekleriyle oynandığını vurgulayan Doğan, “İtimat’ın, Cemalpaşa’nın ekmeği ile oynuyorlar. Esnaflarımızı diretme nedeni ekmek davasıdır. Biz kimseye haksızlık yapma derdinde değiliz. Kanunlara saygımız sonsuzdur. Biz hakkımızı arıyoruz. Ekmeğimizi arıyoruz. Gerekenin yapılmasını Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeydan Karalar’dan bekliyoruz. Zeydan Başkanın talimatı, ‘Kesinlikle anlaşma olmadığı takdirde güzergah verilmeyecektir’ şeklinde. Biz hiç kimse ile anlaşmadık.  Buna rağmen Hüseyin Kara bu gün bu hareketi yaptı ve ekmeğimizle oynadı. Eylemimiz akşama kadar sürecek” ifadelerini kullandı.

Ulaşım Koordinasyon Merkezi

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.