Adana’da nem ve sıcaklık 42 dereceyi buldu, kent adeta boşaldı

Afrika sıcaklarının etkisiyle Adana’da hissedilen sıcaklık 42 dereceyi aşarken, nem oranı yüzde 80’lere çıktı. Bunaltıcı hava koşulları nedeniyle sokaklar boş kaldı, vatandaşlar güneşin en etkili olduğu saatlerde dışarı çıkmamayı tercih etti. Güvercinlerin serinlemek için süs havuzuna girmesi ise renkli görüntüler oluşturdu.

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2025 11:41
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2025 11:48
Muhabir: Gamze Pehlivan
Adana’da nem ve sıcaklık 42 dereceyi buldu, kent adeta boşaldı

Adana, bu yıl da Afrika kaynaklı sıcak hava dalgasının etkisi altında kavruluyor. Nem oranının yüzde 80’e ulaşmasıyla birlikte hissedilen sıcaklık 42 dereceye kadar yükseldi. Kentte sıcaklığın etkisiyle adeta hayat durdu, sokaklar boşaldı, vatandaşlar evlerine çekildi.

adana

Uzmanların gün içinde saat 11.00 ile 16.00 arasında sokağa çıkılmaması uyarısına büyük oranda uyulurken, özellikle öğle saatlerinden sonra Adana’nın cadde ve sokaklarında neredeyse kimse görünmüyor. Yaz tatilini fırsat bilenler ya deniz kenarına ya da serin yaylalara gitmeyi tercih etti. Şehirde kalanlar ise evlerinden çıkmamayı seçti. Sıcaklık sadece insanları değil, hayvanları da etkiliyor. Parkta bulunan güvercinler, serinlemek için süs havuzuna girip suyun keyfini çıkardı. Bu anlar, şehrin kavurucu sıcağında renkli ve insana huzur veren görüntüler oluşturdu.

adana

Kaynak: Gamze Pehlivan

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.