TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana Genç MÜSİAD 'Zimem Defteri' geleneğini yaşattı

Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) Adana Genç MÜSİAD Şubesi tarafından bazı bakkalların veresiye defterleri satın alındı.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2023 18:03
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2023 18:03
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Adana Genç MÜSİAD 'Zimem Defteri' geleneğini yaşattı

SERHAT AKARSU – Özel Haber

ADANA (İLKHABER) – Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) Adana Genç MÜSİAD Şubesi tarafından bazı bakkalların veresiye defterleri satın alındı.

Şube Başkanı Ali Baltu, yaptığı açıklamasında, içinde bulunduğumuz zor şartlar dolayısıyla, Ramazan ayında daha fazla dayanışma ve yardımlaşma ruhunu yaşatmayı önemsediğimizi ifade etmek isterim. Özellikle deprem süreci toplumsal yardımlaşma ve dayanışmayı çok daha önemli ve anlamlı hale getirmiştir.

Zimem Defterinin bir ecdat geleneği olduğunu dile getiren Baltu,  Bu çerçevede, Adana Genç MÜSİAD olarak Osmanlı döneminin örnek uygulamalarından biri olarak bizlere miras kalan Zimem Defteri uygulamasını Ramazan ayı dolayısıyla yeniden başlatıyoruz ve böyle bir geleneği yaşatmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Sıkıntılı süreçlerden geçilen bu zamanlarda ihtiyaç sahibi ailelerin kendilerine daha fazla ihtiyacı olduğunu düşünerek, böyle bir destek hareketinde bulunduklarını ifade eden Baltu, çalışmalarını şöyle anlattı:

“Bediüzzaman erkek öğrenci yurdu ve Esentepe erkek öğrenci yurdundaki ilim talebesi olan öğrenci arkadaşlarımız ile bir araya gelip iftar yaptıktan sonra birlikte namaz kaldık. Ayrıca 60 sahabenin hayatı adlı kitabı da öğrenci arkadaşlarımıza dağıttık.

Genç Müsiad Adana olarak ihtiyaç sahipleri için topladığımız paralar ile ailelere hem yardım yaptık hem de belirlediğimiz iki mahalle bakkalına gidip zimem defteri satın alıp borç defterlerini kapattık. Hadis-i şerifte de buyurulduğu gibi ‘Veren el, alan elden üstündür’ bu hadise sadakatle uyarak günümüzün en güzel geleneğine katkı sunmak istedik. Böyle bir dönemde yardımlaşma düsturunu yaşatmak, güçlendirmek en büyük isteğimizdir.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.