TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana Ticaret Borsası ile Aydın Ticaret Borsası kardeş borsa oldu

Adana ve Aydın Ticaret Borsaları arasında imzalanan protokol ile "Kardeş Ticaret Borsa" olma yolunda adımlar atıldı. Başkanlar, işbirliği ile ticaretin geliştirilmesini, iletişimin güçlenmesini ve ortak faaliyetleri amaçlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2024 11:18
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2024 11:46
Kaynak: AYDIN GÖKÇEOĞLU
Adana Ticaret Borsası ile Aydın Ticaret Borsası kardeş borsa oldu

Adana Ticaret Borsası (ATB) ile Aydın Ticaret Borsası (ATB) arasında imzalanan protokol, iki borsayı "Kardeş Ticaret Borsa" olarak bir araya getirdi. Protokol törenine Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç ve Aydın Ticaret Borsası Başkanı Fevzi Çondur katıldı.

Protokol imza töreninde konuşan ATB Başkanı Şahin Bilgiç, bu anlaşmanın amacının, iki ticaret borsası arasında iletişimi güçlendirmek, hizmet standartlarını iyileştirmek, ortak projeler geliştirmek ve diğer borsalara rol model olmak olduğunu belirtti. Bilgiç, ayrıca borsaların birlikteliğinin önemine vurgu yaparak, bu birlikteliğin bölgesel ticaretin gelişimine katkı sağlayacağını dile getirdi.

Başkan Bilgiç, Adana Ticaret Borsası'nın gençleşmiş yapısı, geniş ürün yelpazesi ve yüksek işlem hacmiyle dikkat çektiğini ifade ederek, Aydın Ticaret Borsası'na bilgi birikimini aktarmanın yanı sıra karşılıklı destekle daha güçlü bir ticaret ortamı oluşturacaklarına inandığını belirtti. Protokolün süresiz olduğunu ifade eden Bilgiç, her iki borsanın birbirine katacağı farklı faaliyetlerin beklendiğini söyledi.

Aydın Ticaret Borsası Başkanı Fevzi Çondur ise Adana Ticaret Borsası'nın gençleşmiş yapısını övdü. Çondur, Aydın Ticaret Borsası'nın özellikle incir, zeytin ve zeytinyağı sektöründe ağırlıklı üyelere sahip olduğunu belirterek, Adana ile kurulan bu kardeşlik bağının her iki borsanın üyelerine ve bölgelerine katma değer sağlayacağını ifade etti. Ayrıca, Aydın Ticaret Borsası olarak geçtiğimiz yıl Ticaret Borsaları arasında ikinci olduğu "Akreditasyon Ödülleri"nde elde ettikleri başarıyı paylaştı.

İmzalanan protokol ile Adana ve Aydın Ticaret Borsaları, ticaretin geliştirilmesi, bilgi paylaşımı, ortak projeler ve faaliyetler konusunda işbirliği yaparak birbirlerine destek olacaklarını taahhüt etti. İki borsa, bölgelerindeki ticaretin daha etkili ve verimli hale gelmesini amaçlayarak ticaret borsalarına örnek olmayı hedefliyor.

Kaynak: AYDIN GÖKÇEOĞLU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.