TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana'da tarihi bina kaderine terk edildi

Adana'nın Seyhan ilçesinde bulunan tarihi bir bina, çatısının çökmesi nedeniyle tehlike saçıyor. Binanın önünden geçmekten korkan vatandaşlar, yetkililerden gerekli çalışmaların yapılmasını istiyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2023 11:46
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2023 11:46
Kaynak: İBRAHİM BAYSAL
Adana'da tarihi bina kaderine terk edildi

İBRAHİM BAYSAL

ADANA (İLKHABER) - Adana'nın Seyhan ilçesinde bulunan tarihi bir bina, çatısının çökmesi nedeniyle tehlike saçıyor. Binanın önünden geçmekten korkan vatandaşlar, yetkililerden gerekli çalışmaların yapılmasını istiyor.

Adana’nın Seyhan İlçesi’ne bağlı Türk Ocağı Mahallesi 52 Sokak'ta bulunan 2 katlı tarihi binanın çatısı, bir süre önce çöktü. Binanın çatısı ve diğer dökülen yerlerinin insanların üzerine düşmemesi için metal sacdan bir korumalık yapıldı. Ancak sacın bulunduğu yer binanın bir bölümünü kapsıyor. Sacın olmadığı alanlarda da çökmelerin olduğu görülüyor.

VATANDAŞLAR ENDİŞELİ

Binanın önünden geçerken gördüğü manzaranın kendisini dehşete düşürdüğünü söyleyen bölge sakini vatandaşlardan Erkan Kavak, "Bina her an üzerine çökecekmiş gibi duruyor. Demir ve saclarla koruma yapmışlar ama yeterli değil gibi görünüyor. Çünkü diğer alanlardan da eğri duran yerler var" dedi.

Adana'da tarihi bina kaderine terk edildi 2

RESTORASYON ÇAĞRISI

Çevre sakinleri ise, binaların kaderine terk edilmesinden endişe duyduklarını dile getirdi. Vatandaşlar, "Binalar resmen kaderine tek edilmiş durumda. Sahipleri gelip yaptırmıyorlar. İnsanlar üzerlerine yıkılacak diye korkuyorlar. Tarihin yok edilmesi istenmiyorsa bir an önce restorasyon çalışmalarını başlatmalılar" ifadelerini kullandılar.

Kaynak: İBRAHİM BAYSAL

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.