TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP'li Gürer sordu, Bakan Bayraktar yanıtladı: Akdeniz'de doğalgaz arama çalışmaları devam ediyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in Akdeniz'de doğalgaz arama çalışmalarıyla ilgili sorularını yanıtladı. Bakan Bayraktar, Akdeniz'de doğalgaz ve petrol arama çalışmalarına ilişkin 10 derin deniz kuyusunun sondajının tamamlandığını, 1 kuyuda ise sondaj çalışmalarına devam edildiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2023 09:53
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2023 09:53
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
CHP'li Gürer sordu, Bakan Bayraktar yanıtladı: Akdeniz'de doğalgaz arama çalışmaları devam ediyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in Akdeniz'de doğalgaz arama çalışmalarıyla ilgili sorularını yanıtladı. Bayraktar, Türkiye'nin milli petrol şirketi TPAO'nun, Mavi Vatan konsepti çerçevesinde oluşturulan derin deniz arama filosu ile tüm deniz alanlarındaki petrol ve doğal gaz arama faaliyetlerine aralıksız devam ettiğini belirtti.

Akdeniz'de 2017 yılında Fatih sondaj gemisinin envantere eklenmesi ile başlayan süreçte bölgede petrol ve doğal gaz arama çalışmalarına başlandığını ifade eden Bayraktar, "Bugün itibari ile 10 derin deniz kuyusunun sondajı maliyet etkin olarak tamamlanmış, Abdül Hamid Han Sondaj gemisi ile 1 kuyunun sondajı ise devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

Bölgede sismik veri toplama çalışmalarının yanı sıra önceki dönemlerde yapılan sondaj ve sismik çalışmalarda elde edilen bulguların yorumlama çalışmalarının da devam ettiğini belirten Bayraktar, yürütülen faaliyetler çerçevesinde yüksek keşif başarı potansiyeli sunan yeni prospektler ortaya konulduğuna da işaret etti. Bakan Bayraktar, belirlenen çalışma takvimleri çerçevesinde sismik ve sondaj operasyonlarının yürütüldüğünü kaydetti.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bakan Bayraktar'ın yanıtını değerlendirirken, Nisan 2022'de dönemin Bakanı Dönmez'in, "çok yakın zamanda Doğu Akdeniz'de de doğal gaz ile ilgili önemli gelişmelerin yaşanacak" dediğini hatırlattı. Gürer, "Geçen sürede bugüne kadar kapsamlı bir açıklama iktidardan gelmedi. Doğalgaz bulunup ülkemize uygun fiyatlar ile doğalgaz verilmesi sağlanmalıdır. Seçim önceleri "bulduk, getiriyoruz" diyen AKP zihniyeti seçim sonrası ise bu sefer "inceleme, arama süreci devam ediyor" açıklaması yapmaktadır. Doğalgaz bulma ve araştırma yönünde çalışmaları mutlaka yapılmalıdır" ifadelerini kullandı.

Gürer'in son olarak "Doğalgaz bulma ve araştırma yönünde çalışmalar mutlaka yapılmalıdır" ifadesine Bakan Bayraktar, yaptıkları çalışmaların doğalgaz ve petrol arama faaliyetlerini kapsadığını ve bu konuda Türkiye'nin milli şirketi TPAO'nun çalışmalarına vurgu yaparak yanıt verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.