TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Darp edilen sağlık çalışanları, saldırgandan şikayetçi

Adana'nın Kozan ilçesinde 112 sağlık ekibi çalışanlarına hasta yakınları kürekle saldırması sonucu, bir hamile sağlık çalışanı korkudan düşük riski yaşarken, başka bir sağlık çalışanında gözünü cam parçası gelmesi sonucu yaralandı. Olayı gerçekleştiren saldırgan 38 dakika da ambulansın geldiğini iddia ederken, sağlık çalışanı A.A. ise 4.20 saniyede olay yerine vardıklarını 31 saniye içerisinde merkezlerinden hareket ettiklerini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2024 17:08
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2024 17:47
Kaynak: Haber Merkezi
Darp edilen sağlık çalışanları, saldırgandan şikayetçi

 Adana’nın Kozan İlçesi’nde, kalp krizi ihbarına giden sağlık ekiplerine, hastanın oğlu Y.A. "geç geldiniz" iddiasıyla kürekle saldırmış, saldırıda ambulansın ön camını ardından sağlık çalışanlarının bulunduğu kapıdaki cam kırılmış, araçta bulunan 21 haftalık hamile sağlık çalışanı D.K. yaşadığı korkuyla düşük tehlikesi nedeniyle tedavi altına alınmıştı. Diğer kadın sağlık çalışanı H.Ö. saldırı esnasında kırılan camın parçalarının gözüne gelmesi nedeniyle yaralandı.. Olayın ardından sağlık çalışanlarının saldırıyı gerçekleştiren kişiden şikayetçi olacağı öğrenildi.

İlkhaber Gazetesi'nden Bayram BULUT'un haberine göre; Saldırıdan nasibini alan A.A’da yaralandı. Ambulansı kullanan A.A. hızlı refleks göstererek ambulansı olay yerinden hareket ettirerek, olay yerinden ayrıldı. Arkadaşlarını hastaneye götüren A.A. olayı gerçekleştiren Y.A’dan şikayetçi oldu. Başlarına gelen olayı anlatan A.A. “Biz 01:45’de başka bir vakadan geldik. Bize 02:17’de bu vakayı söylediler. Yaşlı hasta olduğu için daha da hızlı hareket ederek, 31 saniye içinde istasyondan çıktık. 02:22’de belirtilen adrese vardık. 4.20 caniye gibi bir sürede ulaştık adrese.

Olay yerine vardığımızda araca saldırdılar. Kürekle saldırı yapıldı. Büyük bir korku yaşadık. 30 yıldır böyle bir şeyle karşılaşmadım. Arkadaşlarımızın indiği kapı tarafından saldırı gerçekleşti. Hızlıca olay yerinden ayrıldım. Arkadaşlarım yaralandı. Biri hamileydi şok geçirdi.

Elimizde tabletimiz var. Saldırgan gazetelere beyanat vermiş. 38 dakikada geldiler diyor. Bizimde elimizde kayıtlar var. İstasyonla gideceğimiz yerin arası 1.5 kilometre nasıl olurda 38 dakikada oraya varacağız. Ben şikayetçiyim şikayetimden vazgeçmiyorum” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.