Endoskopi iddiasıyla hayatını kaybetmişti: Meral Kara Delen ölümünün 1. Yılında anıldı

Adana’da endoskopi sırasında doktor hatası iddiasıyla hayatını kaybeden Meral Kara Delen mezarı başında anıldı. Aile ve avukatları, soruşturmanın neden hâlâ sonuçlanmadığını ve sorumlular hakkında işlem yapılıp yapılmayacağını sorarken, adalet çağrısını yineledi.

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2026 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2026 14:44
Kaynak: İHA
Endoskopi iddiasıyla hayatını kaybetmişti: Meral Kara Delen ölümünün 1. Yılında anıldı

Adana'da endoskopi operasyonu sırasında iddiaya göre doktor hatası nedeniyle komplikasyon oluşan Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü eski Özel Kalem Müdürü Meral Kara Delen, ölümünün 1. yılında mezarı başında anıldı. Ailenin avukatı Yunus Emre Güney, "İdari yargı sürecinin yanı sıra üniversite tarafından yürütülen soruşturmanın ağır işliyor. Şahsın cezalandırılması, benzer vakaların yaşanmamasını istiyoruz" dedi.

adana

Adana'da endoskopi işlemi sırasında iddiaya göre doktor Y.G.'nin hatası sonucu fenalaşan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) eski Rektörlük Özel Kalem Müdürü Meral Kara Delen için ölümünün 1. yılında kabri başında anma programı düzenlendi. Delen'i anmak için ailesi ve sevenleri Kabasakal Mezarlığı'nda bir araya geldi.Kur'an-ı Kerim'in okunmasının ardından Delen için kabri başında dua edildi.

"Şahıs, farklı bir algı oluşturmaya çalışmakta"

Gazetecilere açıklamalarda bulunan ailenin avukatı Yunus Emre Güney, Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü hakkında Adana 3. İdare Mahkemesi'ne dava açtıklarını anlattı. Güney, bilirkişi raporunun halen çıkmadığını, doktorun görevine devam ettiğini ayrıca Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü'nün doktor Y.G. hakkında soruşturma başlattığını ancak soruşturmanın ağır ilerlediğini belirterek, "Asıl beklediğimiz nokta, idari yargı sürecinin yanı sıra üniversite tarafından yürütülen soruşturmanın ağır işlemesi ve şahsın ceza anlamında bir müeyyideyle karşılaşmamış olmasıdır. Aradan geçen bir yıllık süre var. Şahıs bu süreçte dışarıda gezmekte, elini kolunu sallamakta, tabiri caizse hasta buraya geldiğinde türlü iftiralarla 'zaten kanserdi, vefat edecekti' şeklinde, hiçbir teşhis ve kansere dair emare olmamasına rağmen müvekkile dair böyle iddialarla kamuoyunu yanıltmaya, üniversite çevresinde farklı bir algı oluşturmaya çalışmaktadır. Üniversite tarafından bu soruşturmanın ivedilikle bir an önce sonuçlandırılarak bu şahsın cezalandırılması, benzer vakaların yaşanmaması adına kamudan bunu talep etmek mecburiyetindeyiz" ifadelerini kullandı. Meral Kara Delen'in eşi Oğuzhan Delen ise doktorun asılsız iddialar ile kamuoyunu meşgul ettiğini, eşine operasyon yapılan cihazın sertifikasının dahi olmadığını belirtti.

adana

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.