TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gürer: Enerji faturalarını ödeyemeyenlerin sayısı artıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in sorusuna yanıt olarak, 2023 yılının ilk 6 ayında 122 bin 987 abonenin doğalgazının, 69 bin 278 abonesin de elektriğinin borçlarından dolayı kesildiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2023 09:30
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2023 09:30
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Gürer: Enerji faturalarını ödeyemeyenlerin sayısı artıyor

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'a, doğalgaz ve elektrik borcunu ödeyemeyen abonelerle ilgili sorular yöneltti. Bakan Bayraktar, bu yılın ilk 6 ayında 122 bin 987 doğalgaz abonesinin, 69 bin 278 elektrik abonesinin borcundan dolayı kesildiğini açıkladı.

Gürer, Bakan Bayraktar'a Türkiye genelinde 2022 ve 2023 yılı dönem sonu itibarıyla borcunu ödemediği için kesilen abonelerle ilgili sayısal verileri sordu. Bakan Bayraktar'ın verdiği bilgilere göre, 2023 yılının ilk 6 ayında doğalgaz borcundan dolayı kesilen abone sayısı 122 bin 987, elektrik borcundan dolayı kesilen abone sayısı ise 69 bin 278 oldu.

Bu kesintilerin genel itibarıyla fatura ödemesinin unutulması, bankadan kaynaklı problemler gibi sebeplerle gerçekleştiğini ifade eden Bayraktar, Elektrik abonelerinin büyük çoğunluğunu köy/yayla evleri, yazlık gibi dönemsel kullanılan meskenler ile sezonluk ticarethanelerin oluşturduğunu belirtti.

CHP Milletvekili Gürer'in Anadolu illerinde doğalgaz kullanımının durumuyla ilgili sorusuna da cevap veren Bayraktar, 2023 yılının ilk 9 ayında doğal gaz tüketiminde yüzde 7,30 düşüş yaşandığını, bunun büyük oranda sanayi ve konutlarda kullanılan gazın azalmasından kaynaklandığını söyledi. Bayraktar, konutlarda kullanılan gazın azalmasının sebebini ise mevsim ortalamalarının üzerinde seyreden sıcaklık değerlerine bağladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.