TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İlklerin şehri Adana’da karnaval devam ediyor

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamına alınan Adana Portakal Çiçeği Karnavalı’nda vatandaşlar gönüllerince eğlenirken, kentte bir ilk de yaşandı. Seyhan Nehri içerisine voleybol ve tenis kortu kurularak voleybol ve tenis turnuvası düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2024 16:18
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2024 16:30
Kaynak: Haber Merkezi
İlklerin şehri Adana’da karnaval devam ediyor

Bu yıl 12.’si düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı’nda renkli görüntüler oluşmaya devam ediyor. Karnaval’ın düzenlediği alanlara gelen vatandaş Adana’nın tarihi turistik yerlerini gezip, damak çatlatan lezzetlerini tatma imkânı buldu. Karnavalın etkisi tüm cadde ve sokaklara yansıdı. Karnaval kostümünü giyip dışarı çıkan vatandaşlar dans edip eğleniyor.

İlkhaber Gazetesi'nden Bayram BULUT'un haberine  göre;  Yerli, yabancı turistler festival kapsamında eğlenirken, Adana içinde bir ilk gerçekleştirildi. Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından karnaval kapsamında Seyhan Nehri içerisine voleybol ve tenis kortu yapıldı. Su üzerinde hareket halinde olan kortlarda tenis ve voleybol turnuvaları gerçekleştiriliyor. Görenlerin şaşkın bakışları eşliğinde gerçekleşen müsabakalarda zaman zaman sporcuların suya düştükleri de görüldü. Sudan çıkan sporcular oyunlarına kaldıkları yerden devam etti.

Yaşanan ilkleri vatandaşlar Seyhan Nehri kenarından izledi. Sporcular zaman zaman galibiyet sevinci ile vatandaşları selamlayarak, poz verdi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Adana’nın ilklerin şehri olduğunu belirterek, “İlklerin Şehri Adana’m. Portakal Çiçeği Karnavalı’nda, nehrin üzerinde düzenlediğimiz voleybol ve tenis turnuvalarına bekleriz. Adana’da karnaval keyfi bambaşka oluyor” dedi.

Karnaval Adana Merkez Park ve Atatürk Parkı içerisinde de tün ihtişamı ile devam ediyor. Stantların açılmasının ardından karnavalın yapıldığı parklar adeta dolup taşıyor. Vatandaşlar açılan stantlardan alışverişlerini yaparak, bu alanlarda yapılan etkinliklerde doyasıya eğleniyor. Başlarına portakal çiçeği figürlü taçlar takan vatandaşlar, akşam saatlerinde ise düzenlenen konserlere akın ederek burada unutulmaz anlar yaşıyor.

Açılan stantlarda ilçe belediyelerinin, çeşitli kurum ve kuruluşların stantları da yer aldı. Yıldız Engelliler Derneği de stant açarak karnavalda ki yerini aldı. Esnaflarında yer aldığı stantlara gelen vatandaşlar, buralardan alışverişler yaptı. Esnaflar karnavalın önemine dikkat çekerek, ilk gündem beri çok güzel geçtiğini söyledi. Geçmiş dönemde yaşanılan eksiklerinde bu yıl tespit edilerek tamamlandığını belirten esnaflar, herkese iyi eğlenceler diledi. Karnavala katılan dondurmacıların ise, şow yaparak dondurmalarını müşterilerine ikram ettikleri görüldü.

Atatürk Parkı içerisinde gerçekleşen karnaval etkinliklerinin bulunduğu alana gelen Adana Valisi Yavuz Selim Köşger’de burada alanı dolaşarak Adanalılarla sohbet edip hatıra fotoğrafları çektirdi. Köşger burada yaptığı açıklamada, Adana’nın en coşkulu günlerinden birisini yaşadığını belirterek, “Adana en coşkulu günlerinden birisini yaşıyor. Adana Türkiye’nin festivaller kenti. Sanat açısından, estetik açısından bu tür panayırlar, karnavallar ve kültürel diğer bütün faaliyetlerde Adana’nın bir ayrıcalığı ve özelliği var. Portakal Çiçeği Karnavalı Türkiye’deki artık markalaşmış, Adana’yla özdeşleşmiş bir kültürel etkinlik” dedi.

Karnaval bu sene Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde Kültür Yolu Festivali’yle entegre bir şekilde gerçekleştirildi. Adana’da karnavalı içi dolu dolu birçok kültürel etkinlikle takviye edilmiş bir şekilde kutluyoruz. Kültür Yolu Festivali bünyesindeki şu ana kadar birçok konser de gerçekleştirildi. Adanalıların sevdiği sanatçılar ve ayrıca da hemşerileri olan birçok sanatçı ile birlikte çok büyük katılım ile çok güzel konserler gerçekleştirdik. Birçok kültürel sosyal etkinlik var. Adana Müzesi birçok sosyal etkinliğe, kültürel etkinliğe ev sahipliği yapıyor ve Adanalılar Adana müzesinin bu kadar etkin kullanılmasından, bu kadar güzel bir mekân olmasından da ilk defa bu sene doya doya istifade ediyorlar. Bu tür faaliyetler Adana’da artarak devam edecek.”

Adana Kültür Yolu Festivali kapsamında, Adana’nın gözde sanat mekanlarından Korart Sanat Galerisi’nde “Sarı Sıcak Sergisi” büyük bir ilgiyle sanatseverlerle buluştu. Sergide Adana ve çevresinin zengin kültürel dokusunu ve sıcak atmosferini yansıtan eserler, bölgenin yetenekli ressamlarının karakteristik tarzlarını da yansıtarak sanatseverlere unutulmaz bir deneyim sunuyor.

Adana Kültür Yolu Festivali kapsamında, Orijinalist Art Gallery Sanat Galerisi’nde “Blossom” karma resim sergisi sanatseverlerin uğrak noktalarından biri oldu. Sergi, ilkbaharın gelişiyle canlanan doğadan ilham alıp, sosyo kültürel çeşitliliği kutlayarak estetik anlayışların değişkenliğine vurgu yapıyor.

Karnaval

Sanatçı Mert Demir, Türkiye Kültür Yolu Festivali’nde kapsamında Merkez Park’ı içerisinde konser verdi. Saatler öncesinden parka gelen hayranları, Mert Demir sahneye çıktığı ilk andan itibaren tüm şarkılarına eşlik etti. Gördüğü ilgiden çok memnun olan Demir, seyircisiyle sohbet etti, duygulandı. Konser sırasında “İlk kez bu kadar kalabalık seyirciye söylüyorum, benim en kalabalık konserim oldu” diyerek kendi rekorunu kırdığını ifade etti. Konser sadece Mert Demir’in değil, festivalin de rekoru oldu. 200 binden fazla insan Mert Demir konserine katıldı.

Sahne sonrası verdiği mini söyleşide, Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin ülkemizin kültür ve sanat dünyasına önemli bir katkı sunduğunu söyledi ve ekledi “Çok güzel bir buluşma alanı yaratıldı. Biz sanatçılar da, tüm halk da bu fırsatı çok güzel değerlendiriyoruz. Türkiye Kültür Yolu Festivali, herkesin katılabileceği bir etkinlik olması, çok geniş kitlelere ulaşılabiliyor olması adına önemli bir fırsat. Bu fırsatı her ortamda yakalayamadığımız için çok özel bir festival. Böyle bir fırsat gelince direk atladım. Benim için muhteşem bir gündü. Bence festival katılımcıları hiçbir konseri kaçırmasın, hepsine gelsin. Bugün burada çok büyük bir kalabalık gördüm. Ben de diğer şehirlerde konserler serisine devam edeceğim” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.