TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kaldırım işgalinde çığır açıyoruz

Adana kaldırımlara park etmiş araç sayısı artmaya devam ediyor. Ara sokakların yanı sıra, şimdi de ana yollardaki kaldırımların üzerlerine araçlar park ediliyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2023 17:15
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2023 17:15
Kaynak: Haber Merkezi
Kaldırım işgalinde çığır açıyoruz

İLKHABER'den Bayram Bulut'un haberine göre Kentte artan araç sayısıyla birlikte otopark sorunu ciddi oranda artmaya devam ediyor. Kent merkezinde bulunan ara sokaklarda ki kaldırımlar ve yollar araçlarla doluş taşıyor. Vatandaşlar ara sokaklarda artık kaldırımları kullanamaz hale geldi. Konuyla ilgili şuana kadar hiçbir çalışma yapılmazken, bu işgaller son günlerde ana caddelerin üzerinde bulunan kaldırımlara kadar taşmaya başladı. 

D-400 Kara Yolu üzerinde araçların kaldırım üzerlerine park ettikleri görüldü. Yolların kenarlarına park eden araçların yanı sıra kaldırımlara da araçların park edilmesi vatandaşların yürüyecek alanlarının kalmamasına neden oldu. Bazı vatandaşlar araçların aralarından güçlükle geçerek kaldırımlarda yürümeye çalıştı. Ana yolda ezilme tehlikesi geçirmek yerine araçlara sürtünerek geçen kişiler bu araçların sahiplerine tepki gösterdi.

Vatandaşlardan Zeki Kalcaran, sokak aralarında görülen manzaraların artık ana yolların kaldırımlarına da yansıdığını söyledi. Kalcaran, bu önemli soruna bir çözüm bulunması gerektiğini belirterek, “Kaldırımların tamamı artık araçların işgalleri altında. Reşatbey Mahallesi ve çevre mahallelerde ara sokaklarda zaten kaldırımları kullanamıyoruz. Kaldırımların her yeri ve yol içleri dahi araç parkı haline gelmiş. Bu duruma yetkililerin bir çözüm bulması gerekli. İnsanlar bebek arabası ile geçmeye çalışıyor ama geçemiyor. Engellilerimiz var yaşlılarımız var. Artık bu işgallere bir dur denilmeli” dedi. 
 

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.