TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karalar: 10 puan farkla seçim kazanmak çok önemli

Adana’da resmi olmayan rakamlara göre Adana Büyükşehir Belediye Başkanı mevcut CHP’li Başkan Zeydan Karalar Seçildi. Karalar yaptığı açıklamada, “Halkımız bizi Adana Büyükşehir Belediye Başkanı yaptı. Bu seçimde de ittifak olmadan 10 puan farkla seçim kazanmak çok önemli. Mevcut ilçelerimize birkaç ilçe daha ekliyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2024 23:55
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2024 00:07
Kaynak: Haber Merkezi
Karalar: 10 puan farkla seçim kazanmak çok önemli

 Adana'da Zeydan Karalar'ın an itibariyle yüzde 47 oranında önde olması kentte coşkuyla karşılandı. Partililer Ziyapaşa Bulvarı üzerinde bulunan seçim merkezi önünde ve belediye binası önünde kutlamalara başladı. Araçlarla konvoy yaparak meşaleler yakan kalabalık kitle gece boyunca seçim coşkusunu yaşadı. Seyhan Belediye Başkan Adayı Oya Tekin’de kutlamaların yapıldığı alana geldi. Coşkulu kutlamalar gece geç saatlere kadar sürdü.

KARALAR AÇIKLAMA YAPTI

İlkhaber Gazetesi'nden Bayram Bulut'un haberine göre; Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar Ziyapaşa Bulvarı üzerinde bulunan Seçim koordinasyon Merkezi’nde açıklama yaptı. Karalar, bu seçimin en zor seçimlerden biri olduğunu belirterek, “Yaşadığımız seçimlerden en zorlarından bir tanesiydi. Ama görüyorum ki büyükşehirde on puana yakın bir fark olacak. Kazanıp beş yıl hizmet yaptığımız bir yerde, ikinci kez kazanamazsam suçlu benim. Dolayısıyla Seyhan Belediyesi’ni kazandığımda, hep kazanacağımızı söylemiştim. Orada yaptığım başarılarla halkımız beni Adana Büyükşehir Belediye Başkanı yaptı. 10 puan fark attık. Onun için Adanalı hemşehrilerime sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

 MEVCUT İLÇELERİMİZE BİRKAÇ İLÇE DAHA EKLİYORUZ

AKP’de olan Yüreğir Belediyesi seçimlerinde de önde olduklarını aktaran Karalar, “Mevcut ilçelerimize birkaç ilçe daha ekliyoruz. Yüreğir’in yüzde 65’i sayıldı, yüzde 3,5-4 öndeyiz. Tufanbeyli’yi, Yumurtalık’ı, Karataş’ı, İmamoğlu’nu, Aladağ’ı kazandık. Pozantı’da müthiş bir çekişme var. İtirazlar olur. Adana’da son durum böyle. Sokaklar dolu, bizim halkımız böyle önde bitirmemizi bekliyordu. Adana halkını sevindirdiğim için olağanüstü mutluyum” diye konuştu.

ADANA’YI TEKRARDAN BÖLGENİN İNCİSİ, ÖNCÜSÜ VE LİDERİ YAPMAK İSTİYORUZ

Adana’yı bölgenin birinci ili yapmak için çalışacağını aktaran Karalar, “Özellikle ulusal televizyonlarda İstanbul, Ankara ve İzmir önde diye haberler var. İstanbul, Ankara ve İzmir bizim göz bebeğimiz, hiçbir itirazımız yok. Ancak Adana, Bursa, Aydın, Antalya ve birçok ilde CHP önde. Adana nüfus olarak 4. il olamaz fakat iddiam odur ki Adana’yı tekrardan bölgenin incisi, öncüsü ve lideri yapmak. Ayrıca haber kanallarında en azından hava raporu okunurken 4. il Adana sayılırdı, onun da tekrardan gündeme gelmesini sağlayacağız. Adana hafife alınacak bir il değil” diye konuştu. 

BİZ İMZALI TUTANAKLARLA KONUŞUYORUZ

Adana’da bir manipülasyonun söz konusu olmayacağına dikkat çeken Karalar, sözlerini şöyle tamamladı;

“Biz imzalı tutanaklarla konuşuyoruz. Zaten Adana’da bir manipülasyon söz konusu olmaz bizler olduğu sürece. Bunu yapmaya teşebbüs eden de olmaz. Bizim en büyük başarımız sandıktaki imzalı tutanakları almak. Bu da bizim ödülümüz. Örgütümüze buradan çok teşekkür ediyorum. Muhtemelen   bir konuşma yapacağız. En azından Adana halkına bir teşekkür edeceğiz”

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.