TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kozay: Belediyenin yaklaşık 1 milyar lira borcu var

Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay, belediyenin içinde bulunduğu mali durumu açıkladı. Kozay, Belediye Meclisi'nin Mayıs Ayı toplantılarının 2. oturumunda yaklaşık 1 milyar lira borçla enkaz devraldıklarını ve tasarruf ederek imkânları doğru kullanarak belediyeyi toparlayacaklarını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2024 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2024 15:54
Kaynak: Haber Merkezi
Kozay: Belediyenin yaklaşık 1 milyar lira borcu var

Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay, meclis oturumunda yaptığı açıklamada belediyenin İller Bankası'ndan ayda 50 milyon lira ödenek aldığını ancak sadece işçi maaşlarının 76 milyon lira olduğunu söyledi. Kozay, "Belediyenin yaklaşık 1 milyar lira borcu var. Bize İller Bankası’ndan ayda 50 milyon lira kadar ödenek geliyor. Ama şu anda sadece işçi giderlerimiz yaklaşık 76 milyon lira. Yani belediyemiz çok rahat bir pozisyonda değil. Türkiye’de de eminim ilk 5’e girecek pozisyonda." dedi.

Diğer belediyelerin borç durumuna da değinen Kozay, Seyhan Belediyesi'nin borcunun 1.2 - 1.3 milyar lira civarında olduğunu ancak Seyhan'ın bütçesinin kendilerinin üç katı büyüklükte olduğunu belirtti. Yüreğir Belediyesi'nin de büyük sıkıntılar yaşadığını ifade eden Kozay, Yüreğir'de işçi maaşlarının çok düşük olduğunu ve gelen ödeneğin işçi maaşlarını ödedikten sonra ekstra para kalmadığını dile getirdi.

Kozay, tasarrufa büyük önem vereceklerini vurgulayarak, enkaz devraldıklarını ancak hassas davranarak zor durumdan kurtulacaklarını söyledi. Kiralık araçları iade ettiklerini ve mazot-benzin tedariki konusunda sağlam adımlar attıklarını belirten Kozay, belediyeyi toparlamaları gerektiğini ve kasaya sahip çıkacaklarını ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.