TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mehmet Öntürk, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı mazbatasını aldı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için seçilen Cumhur İttifakı adayı Mehmet Öntürk, EXPO yerleşkesinde düzenlenen törende mazbatasını aldı. Öntürk, seçmenlerin desteğine teşekkür ederek, şehrin gelişimi için büyük sorumluluk üstlendiklerini vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2024 12:31
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2024 14:07
Kaynak: SARE ALİYE AKÇAY

31 Mart yerel seçimlerinde Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Cumhur İttifakı'nın adayı olan Mehmet Öntürk, EXPO yerleşkesinde düzenlenen bir törenle Belediye Başkanlığı için mazbatasını aldı. Törende konuşan Öntürk, seçmenlerin kendisine olan güvenine ve desteklerine teşekkür ederek, "Hatay’ımıza hizmet etmek için büyük bir sorumluluk üstleniyoruz. Halkımızın beklentilerini karşılayacak, şehrimizi daha yaşanabilir bir yer haline getirecek çalışmalar yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" ifadelerini kullandı.

Cumhur İttifakı adayı Mehmet Öntürk, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde yüzde 44,48 oy oranıyla Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Başa baş giden seçimde Öntürk, 346 bin 060 oy alarak, 342 bin 699 oy toplayan CHP'li rakibi Lütfü Savaş'ı geride bıraktı.

Ancak, seçim sonucuna ilişkin tartışmalar sürerken, CHP Genel Başkan Yardımcıları Gökçe Gökçen ile Murat Bakan, seçim sonucuna itirazda bulundu. Ancak, CHP'nin itirazı, İl Seçim Kurulu tarafından reddedildi. Bunun üzerine CHP'li heyet, bugün Yüksek Seçim Kurulu'na itirazda bulundu.

mehmet öntürk mazbata

Tebrik için gönderilecek çiçek ve çelenk yerine depremzedeye bağış talebi

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öztürk sosyal medya hesabından, ''Mazbatamızı alarak seçim sürecini geride bıraktık... “Hatay'da Yüzler Gülecek” diye çıktığımız bu yol boyunca bizlere inanan hemşehrilerimize, büyük bir özveriyle çalışan teşkilatımıza ve yol arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum... Artık vakit, Hatay'ımızın ayağa kalkma vaktidir.'' ifadelerini kullanarak göreve başlaması dolayısıyla gönderilecek çiçek, çelenk ve hediyeler yerine bunların bedelini depremde hayatını kaybeden Hatay'lıların hak sahibi olamayan ihtiyaç sahibi yakınlarına konut yapımı için kullanılmak üzere yardımda bulunulması çağrısında bulundu. 

mehmet öntürk

Kaynak: SARE ALİYE AKÇAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.