TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nesrin Çıtırık’tan muhtarlara çağrı

Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Başkanı Nesrin Çıtırık, ilk kez seçilen veya görevine devam eden muhtarlara seslenerek, sokak hayvanları konusunda belediye başkanlarından mahallelerinde köpekler için kısırlaştırma talep etmelerini istedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2024 16:44
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2024 16:44
Kaynak: Haber Merkezi
Nesrin Çıtırık’tan muhtarlara çağrı

Gazetemize değerlendirmelerde bulunan Nesrin Çıtırık, muhtarların sokak hayvanları konusunda duyarlı yaklaşmalarını istedi. Sokak hayvanlarının kontrolsüz üreme ve yaşadıkları sorunlara dikkat çeken Çıtırık, “Demokrasinin temel taşlarından birisiniz. Görevinize aktif olarak başladıktan sonra önünüze çıkacak önemli sorunlardan birisi sokak hayvanı sorunu. Çünkü, belediyeler kısırlaştırma yapmadığı için, kontrolsüz olarak üreyen bu hayvanlar aç, sefil, perişan, vahşet altında yaşam savaşı verirken, vatandaş da muzdarip şikayetçi. Ve dolayısıyla vatandaşlar bu sorunla ilgili size gelecekler” dedi.

İlkhaber Gazetesi'nden Bayram BULUT'un haberine göre; Belediye başkanları ile sokak hayvanları arasında muhtarların köprü görevi kurması gerektiğini anlatan Çıtırık, “Sizlerden talebimiz, vatandaşları da yanınıza alarak eski belediye başkanlarına veya ilk kez seçilmiş belediye başkanlarına gidip, etik ve tıbbi koşullarda, insani ve merhamet çerçevesinde sokak hayvanları için kısırlaştırma üniteleri, merkezleri kurmasını, üremeyi kısırlaştırarak kontrol altına almasını, hayvanları toplayıp başka ilçelere beldelere köylere atmamasını, barınaklarda açlık pislik hastalığa mahkum etmemesini talep etmelisiniz” diye konuştu.

Muhtarların arkasında toplumun olduğunu belirten Çıtırık, “Sizler güçlüsünüz arkanızda toplum var, belediye başkanları sizi dinleyecektir. Bunu en kısa zamanda yapmanızı talep ediyoruz, çünkü bir süre sonra belediye başkanları maalesef oturdukları koltuktan kendilerine güç vehmederek, toplumdan gelen taleplere kulaklarını ve gönüllerini kapatacaktır. Sevgili muhtarlar, bu fırsatı kaçırmayalım, belediye başkanlarına tek çözüm olan kısırlaştırma için gidelim” ifadelerini kullandı.

 Nesrin Çıtırık

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.