TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlık çalışanları vergi kesintileri konusunda taleplerini aktardı

Aile hekimliği çalışanları, ‘vergide adalet istiyoruz’ eylemleri altıncı haftasında devam etti.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2024 17:04
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2024 17:07
Kaynak: Haber Merkezi
Sağlık çalışanları vergi kesintileri konusunda taleplerini aktardı

Aile hekimliği çalışanları, ‘vergide adalet istiyoruz’ eylemleri altıncı haftasında devam etti.

İLKHABER Gazetesi'nden Selma Duman'ın haberine göre; Türk Tabipleri Birliği Aile Hekimliği Kolu, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası üyeleri Aile hekimliği çalışanlarının vergide adalet istediğini talep ederek basın açıklaması yaptı. Doğal Park Aile Sağlığı Merkezi önünde bir araya gelen Türk Tabipleri Birliği Aile Hekimliği Kolu, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası üyeleri burada bir açıklama yaptı. Açıklamayı grup adına Selma Çınkır okudu.

Çınkır, ceplerine girmeden eriyen ücretlerinin yüksek vergi kesintisine karşı eylemlerinin sürecek olduğunu belirtti. Aile hekimliği çalışanlarının altı haftadır ‘Vergide Adalet İstiyoruz!’ diye kendi Aile Sağlığı Merkez’lerinde eylem yaptıklarını ve seslerini duyurmaya çalıştıklarını aktaran Çınkır, “Geçen hafta yaptığımız anketlerde Aile hekimlerinden Şubat 2024 ücretlerinden ortalama 8000 lira vergi kesintisi yapıldığını duyurmuştuk” dedi.

Taleplerini aktaran Çınkır, “Aile Hekimliği çalışanlarından her ay giderek artan oranda yüzde 35’e varan vergi kesintilerine son verilsin. Ücretlerden yapılan vergi kesintileri her ay sabit ve en fazla yüzde 15 oranında olsun. Talebimizde ısrarlıyız, mücadelemizden vazgeçmiyoruz. Deprem bölgesindeki Aile hekimliği çalışanlarından yapılan büyük maaş kesintisi derhal geri ödenmelidir. Yapılan bütün bu haksız kesintilerin geri ödenmesi için, performansa bağlı kesintilerin ve yüksek vergi kesintilerinin bir an önce son bulması için deprem bölgesinde hizmet veren sağlık çalışanlarının haklı yakarışının yanındayız” diye konuştu.

 Çınkır sözlerini şöyle sürdürdü;

“Şimdilik Aile Sağlığı Merkezlerinde sürdürdüğümüz bu eylemimizi ,   çalışanların tümünün ücretlerinden kesilen yüksek vergilere karşı bir ortak mücadele hattına dönüştüreceğiz. Talebimiz karşılanana dek bütün ASM’lerde  her Çarşamba eylem yapmaya ve haklarımız için mücadele etmeye devam edeceğiz. Halkın sağlık hakkı ve sağlık çalışanlarının haklı mücadelesi için, verginin adaletli alınması için yürüttüğümüz mücadelede bütün sağlık emekçilerinden ve halkımızdan destek bekliyoruz.”

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.