TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Saygılı; “Talasemi hastaları için kan bağışı kritik öneme sahiptir”

Türk Kızılay'ın 1. Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Saygılı, Talasemi Günleri etkinlikleri kapsamında düzenlenen panelde konuşarak kan bağışının Talasemi hastaları için kritik öneme sahip olduğunu vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2023 11:42
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2023 11:42
Kaynak: BÜLTEN
Saygılı; “Talasemi hastaları için kan bağışı kritik öneme sahiptir”

Türk Kızılay 1. Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Saygılı, hayat kurtarıcı olan kan bağışının Talasemi hastaları için de kritik öneme sahip olduğunu bildirdi.

Saygılı, Talasemi Günleri etkinlikleri kapsamında, Adana Şehir Hastanesi,  Acıbadem Hastanesi ve Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesinden  alanında uzman doktorların katılımıyla düzenlenen panelin oturum başkanlığını yaptı.

Saygılı, buradaki konuşmasında, ülkemizde güvenli kan temini konusunda yaşanan problemleri ortadan kaldırmayı hedefleyen Türk Kızılayının; gönüllü kan bağışçılarından temin edilen kanı, laboratuvar işlemlerinden geçirip bileşenlerine ayırarak acil veya düzenli olarak kan alması gereken hastalar için uygun koşullarda hastanelere ulaştırdığını bildirdi.

Saygılı; “Talasemi hastaları için kan bağışı kritik öneme sahiptir”

Tıbbi adı Talasemi olan Akdeniz Anemisi hastalığında kanın önemine vurgu yapan Saygılı, talaseminin Türk Kızılay’ın düzenli olarak kan temininde bulunduğu hastalıklardan biri olduğunu ifade etti.

 “Talasemi hastaları için kan bağışı kritik öneme sahiptir” diyen Saygılı, tüm hastalara acil şifalar temennisinde bulundu,

Panelde; Prof. Dr. Hatice İlgen Şaşmaz, Prof. Dr. Ali Bülent Antmen, Doç. Dr. Defne Ay Tuncel ve Dr. Metin Kalender, Kan hastalıklarının önlenmesi, erken tespiti ve tedavi süreçleri hakkında değerli bilgiler verdiler.

Saygılı; “Talasemi hastaları için kan bağışı kritik öneme sahiptir” 2

Panele; Kan Hastalıkları Federasyonu Başkanı Ali Kılıç,Talasemi Federasyonu Genel Sekreteri Mehmet Öztaş, Kızılay Adana İl Merkez Başkanı Ahmet Çolak, Kızılay Seyhan Şube Başkanı Reşat Karaca , Kızılay Çukurova Şube Başkanı Yıldıray Özbek, Kızılay Sarıçam Şube Başkanı Numan Yılmaz  ve Kızılay Ceyhan Şube Başkanı Adil Turnalı ile çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.