TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Seyhan Belediyesi'nden Barbaros Mahallesi'ne kapalı semt pazarı

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay'ın talimatıyla projelendirilen ve yapımına başlanan Barbaros Kapalı Semt Pazarı, Eylül ayı içinde tamamlanarak hizmete açılacak.

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2023 13:10
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2023 13:10
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Seyhan Belediyesi'nden Barbaros Mahallesi'ne kapalı semt pazarı

İBRAHİM BAYSAL

ADANA (İLKHABER) - Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, geçtiğimiz aylarda yapımını başlattığı Barbaros Mahallesi'ne kapalı semt pazarında sona gelindiğini duyurdu. 14 milyon liralık bir yatırımla hizmete sunulacak pazarda 300 esnafın hizmet vereceğini belirten Akay, bölgedeki trafik akışını da önemli oranda rahatlatacağını ifade etti.

Barbaros kentsel dönüşüm alanı içerisinde yaklaşık 5 bin metrekare alan üzerine inşa edilen semt pazarının Eylül ayı içinde tamamlanarak hizmete sunulması planlanıyor.

BARBAROS KAPALI SEMT PAZARI (5)

Mevcut semt pazarının kurulduğu yerden dolayı trafik akışında önemli sorunlara neden olduğunu kaydeden Akay, "Mahalle sakinlerimiz bu nedenle ciddi sıkıntılar yaşıyordu. Hem mahallemize modern bir tesis kazandırmak hem de yaşanan sıkıntıları gidermek amacıyla projelendirip yapımına başladığımız kapalı semt pazarımız kısa zaman içinde tamamlanacak. Burada yaklaşık 300 pazarcı esnafımız halkımıza hizmet verecek" dedi.

BARBAROS KAPALI SEMT PAZARI (3)-1

Akay, ayrıca 14 milyonu aşan bir maliyete sahip olan kapalı semt pazarının üzerine GES tesisi yaparak güneş enerjisinden elektrik üretme konusunda da proje çalışmalarının yapıldığını belirterek, "Halkımıza ve Seyhan'ımıza şimdiden hayırlı olsun" diye konuştu.

BARBAROS KAPALI SEMT PAZARI (4)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.