TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TMMOB Adana, Kent ve Afet Sempozyumu düzenledi

Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Adana İl Koordinasyon Kurulu (İKK), "Kent ve Afet" ana teması altında 5. Adana Kent Sorunları Sempozyumu düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2023 11:17
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2023 11:17
Kaynak: İBRAHİM BAYSAL
TMMOB Adana, Kent ve Afet Sempozyumu düzenledi

TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu (İKK), "Kent ve Afet" ana teması altında düzenlediği 5. Adana Kent Sorunları Sempozyumu'nda kent sorunları, deprem ve depremin ardından ortaya çıkan sorunları ele aldı. Sempozyumun açılış konuşmasını TMMOB Adana İKK Sekreteri Ahmet Uncu gerçekleştirdi.

Uncu, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli olarak yaşanan deprem felaketi nedeniyle sempozyumun ana temasını "Kent ve Afet" olarak belirlediklerini ifade etti. Sempozyumun iki gün süreceğini ve 21 konuşmacının, uzmanlık alanlarında görüş ve önerilerini sunacaklarını belirtti.

TMMOB Adana, Kent ve Afet Sempozyumu düzenledi 3

Kentin çeşitli sorunlarına dikkat çeken Uncu, bilim ve teknikten uzak, plansız ve öngörüsüz bir şekilde imara açılan bölgelerin, kaçak yapılaşmanın ve yanlış tarım politikalarının kente zarar verdiğini vurguladı. Kentin sağlıksız yapılarla dolu bir beton yığını haline geldiğini ifade eden Uncu, deprem gerçeğiyle birlikte, bu sağlıksız yapılaşmanın yarattığı ve yaratacağı sorunlara dikkat çekti.

TMMOB İkinci Başkanı Selçuk Uluata, konuşmasında ülkedeki gelişmeleri değerlendirdi. Cumhuriyet'in ilanının ülkemiz için önemli bir dönemeç olduğunu ancak zaman içinde cumhuriyetin kurucu değerlerinin tersyüz edildiğini ve ülkenin birçok alanda bağımlı hale geldiğini ifade eden Uluata, deprem coğrafyasında yaşayan bir ülke olarak depreme hazırlıklı olmanın bütünlüklü bir plan, program, devlet yapılanması ve siyasi irade gerektirdiğini belirtti.

TMMOB Adana, Kent ve Afet Sempozyumu düzenledi

Sempozyumun ilk gününde çeşitli konularda oturumlar ve paneller düzenlendi. İnşaat Mühendisi/Avukat Dr. Levent Mazılıgüney, 'Deprem Nedeni İle Hukuki Sorumluluklar ve Yargılamada Karşılaşılan Sorunlar' başlıklı sunumu gerçekleştirdi. Ayrıca, 'Afette Kamusal Hizmetler ve Sivil Toplum' başlıklı panelde çeşitli konuşmacılar görüş ve önerilerini paylaştılar.

TMMOB Adana, Kent ve Afet Sempozyumu düzenledi 4

Sempozyumun ikinci gününde ise 'Afetlerde Zemin Etkisi ve Tarım', 'Gıda Güvenliği, Halk Sağlığı ve Toplumsal Normlar', 'Çevre, İklim Değişikliği ve Enerji' başlıklarında oturumlar düzenlendi. Elektrik Mühendisi Musa Çeçen'in 'Enerji Politikalarının Genel Değerlendirilmesi' sunumu ile sempozyumun ikinci günü sona erdi. Katılımcılar, düşüncelerini paylaştıkları Forum bölümüyle sempozyumu tamamladı.

Kaynak: İBRAHİM BAYSAL

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.