TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk Eğitim-Sen Niğde Şubesi Milletvekillerine Mektup Gönderdi

Türk Eğitim-Sen Niğde Şubesi 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde öğretmenlere 1 maaş ikramiye verilmesi için milletvekillerine mektup gönderdi.

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2023 10:08
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2023 10:18
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Türk Eğitim-Sen Niğde Şubesi Milletvekillerine Mektup Gönderdi

NİĞDE(İLKHABER)- Türk Eğitim-Sen Niğde Şube Başkanı ve sendika üyelerinden oluşan bir grup, “24 Kasım’da Önlük Değil İkramiye İstiyoruz” diyerek yazmış oldukları mektubu milletvekillerine gönderdi. Öğretmenlere 1 maaş ikramiye verilmesi önerisini TBMM’de desteklemeleri için Niğde Milletvekillerine mektup gönderen Türk Eğitim-Sen Niğde Şube Başkanı İhsan Uğraş öğretmenlerin ekonomik durumlarının iyileştirilmesine yönelik düzenlemelere gidilmesi gerektiğini belirtti.


 Uğraş; "Cumhuriyetimizin 100. yılını idrak ederken, öğretmenlerin rol ve sorumluluklarına ilişkin beklentiler artmakta, buna rağmen öğretmenlerin yıldan yıla büyüyen sorunlarına çare yeterince üretilememektedir. Eğitim sürecinin başat öğesi öğretmenlerimizin en büyük sorunlarından birisi ekonomik durumlarının yetersizliğidir. Bugün sadece asgari ücretliler, dar ve sabit gelirliler değil, kamu çalışanları da ekonomik darlıktan nasibini almıştır. Bilindiği gibi, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde öğretmenlerimize Milli Eğitim Bakanlığı tarafından beyaz önlük hediye edileceği kamuoyuna açıklandı. Biz ise eğitim çalışanlarının öğrenci-veli şiddetine maruz kalma, liyakatsiz yönetici atamaları, tayin ve nakil başta olmak üzere özlük hakları, ekonomik çaresizlik, adaletsiz uygulamalar, mesleki imaj zedelenmesi, kariyer sınavı gibi acil çözüm bekleyen önemli sorunları varken, kamuoyunun önlük gibi suni bir tartışma ile meşgul edilmesini doğru bulmadığımızı dile getirerek önlük değil ikramiye istiyoruz" dedi.
 Türk Eğitim-Sen’in öğretmenlerin ekonomik durumlarının iyileştirilmesine yönelik düzenlemelere gidilmesi için her 24 Kasım tarihinde öğretmenleri motive etmek ve ekonomik bakımdan desteklemek adına bir maaş ikramiye verilmesini önerdiğini söyleyen Uğraş: "Milletvekillerine gönderdiğimiz mektubumuzda ekonomik sorunlarına bir nebze de olsa sembolik katkı sağlayacak olan bu kanun teklifine sahip çıkmalarını ve destek vermelerini bekliyoruz. Geleceğimizi yetiştiren eğitimcilerimizi mutlu, huzurlu ve motivasyonu yüksek kılmak devletimizin ve toplumumuzun en asli sorumluluklarındandır" diye konuştu.

Türk Eğitim-Sen Niğde Şubesi Milletvekillerine Mektup Gönderdi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.