TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adnan Oktar ve İki Örgüt Üyesine İstenen Hapis Cezaları Belli Oldu: İşte Detaylar

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Adnan Oktar ve iki örgüt yöneticisinin suç örgütü kurma ve propagandasını yapma suçlamalarıyla yüzleştiği iddianamede, toplamda 43 yıla kadar hapis cezası talep etti. İddianame kabul edilirken, sanıkların önümüzdeki günlerde mahkemeye çıkması bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2024 13:40
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2024 14:02
Kaynak: Haber Merkezi
Adnan Oktar ve İki Örgüt Üyesine İstenen Hapis Cezaları Belli Oldu: İşte Detaylar

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu, Adnan Oktar organize suç örgütünün güncel yapılanmasına yönelik başlattığı soruşturma tamamlandı.

352 sayfalık iddianamede, Adnan Oktar, Meltem Daban ve Ferhunde Eda Babuna’nın da aralarında bulunduğu 20 şüpheli yer aldı.

adnan oktar

Adnan Oktar organize suç örgütüne ilişkin yürütülen soruşturmanın sonucunda hazırlanan iddianamede, Adnan Oktar, Meltem Daban ve Ferhunde Eda Babuna'nın "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma" ve "Örgütün veya amacının propagandasını yapma" suçlarından ayrı ayrı 15 yıl 6 aydan, 43 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi. İddianamede toplamda 20 şüpheli bulunuyor ve diğer şüpheliler hakkında da çeşitli suçlardan hapis cezası talep ediliyor. İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nin iddianameyi kabul ettiği belirtilirken, önümüzdeki günlerde Adnan Oktar ve diğer sanıkların mahkeme önüne çıkarılması bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.