SON DAKİKA
Hava Durumu

Göksu Deltası’nda kuş gözlemi ve yanan alanlarda inceleme

Doğa Derneği, Mersin Barosu Hayvan Hakları Komisyonu ve Mersin Kent Konseyi Doğa ve Hayvan Hakları Çalışma Grubu üyeleri, kuş gözlemi ve yangın alanlarının incelemesi amacıyla Göksu Deltası’nda etkinlik gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2025 12:36
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2025 12:38
Muhabir: ALİ GÜRELİ
Göksu Deltası’nda kuş gözlemi ve yanan alanlarda inceleme

Göksu Deltası, Mersin'in Silifke ilçesinde yer alan önemli bir sulak alan ve doğal yaşam bölgesi olarak öne çıkıyor. Göksu Nehri'nin denize döküldüğü noktada oluşan delta, zengin biyolojik çeşitliliği ile dikkat çekiyor. Hem kuş gözlemcileri hem de doğa severler için önemli bir alan olan delta, aynı zamanda pek çok kuş türünün üreme ve göç konaklama alanı olarak biliniyor. Ekosistemiyle çevreye sağladığı faydaların yanı sıra, tarım ve balıkçılık açısından da yerel ekonomiye katkı sağlayan delta, yangın ve iklim değişikliği gibi tehditlere maruz kalıyor.

Doğa Derneği de diğer çevresel faaliyetlerde bulunan kuruluşlarla diğer önemli doğal alanlar gibi Göksu Deltası'nın korunması konusunda çaba sarf ediyor.

Doğa Derneği yönetici ve gönüllüleri, bu kapsamda Mersin Barosu Hayvan Hakları Komisyonu ve Mersin Kent Konseyi Doğa ve Hayvan Hakları Çalışma Grubu üyeleriyle birlikte yanan alanlarda inceleme yapmak ve kuş özlemi için Göksu Deltası’nda bir araya geldi.

Doğa Derneği'nden Koruma Programı Koordinatörü ve Yaban Hayatı Uzmanı Şafak Arslan, Önemli Doğa Alanı olan Göksu Deltası'nın Ramsar Alanı, Sit Alanı ve Özel Çevre Koruma Alanı olarak koruma altında olduğunu söyledi.

Katılımcıların, etkinlikte ak balıkçıl, saz delicesi, çeşitli ördek türleri ve yalıçapkını gibi birçok kuş türünü alanda gözlemleme fırsatı bulduklarını ifade eden Arslan, "Aynı zamanda, geçtiğimiz dönemde yaşanan saz yangınlarının etkileri incelendi ve yangının ekosistem üzerindeki sonuçları değerlendirildi. Yöredeki halkla görüşmeler yapılarak gözlemleri ve deneyimleri dinlendi. Göksu Deltası’nın korunması ve benzer felaketlerin önlenmesi için farklı disiplinlerden uzmanların ve kurumların iş birliği içinde hareket etmesi önemli" dedi.

Kaynak: ALİ GÜRELİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.