TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dubai'yi sel aldı

Dubai'de yaşanan şiddetli yağışlar, Dubai Uluslararası Havalimanı'nı sular altında bıraktı, uçaklar güçlükle ilerledi.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2024 10:45
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2024 10:51
Kaynak: Haber Merkezi

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Dubai şehri, şiddetli yağışlar nedeniyle felç oldu. Dubai Uluslararası Havalimanı'nın da etkilendiği bu durum, uçak seferlerini aksattı ve birçok iptale neden oldu.

Flydubai havayollarına ait bir uçağın sel sularında güçlükle ilerlerken çevredekiler tarafından kaydedilen görüntüler, yağışın etkisini gözler önüne serdi. Dubai Uluslararası Havalimanı'nda yaşanan su baskını nedeniyle uçuşlar 25 dakika süreyle askıya alındı. Havalimanında 21 yurtdışı ve 24 yurtiçi uçuş iptal edilirken, 3 uçuş ise komşu havalimanlarına yönlendirildi.

BAE'nin resmi ajansı WAM'ın bildirdiğine göre, başkent Abu Dabi ve Dubai dahil olmak üzere çeşitli bölgelerde şiddetli yağışlar meydana geldi. Bu yağışlar nedeniyle sokaklar, caddeler, ev ve işyerleri sular altında kaldı. Fly Dubai gibi hava yolu şirketleri, olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı uçuşlarını iptal ederken, birçoğunu da erteledi.

Ayrıca, BAE Futbol Federasyonu yerel futbol müsabakalarının ertelendiğini duyurdu ve maçların yeni tarihlerinin belirleneceğini açıkladı.

Dubai'deki bu şiddetli yağışlar ve su baskınları, ülkenin turizm ve ulaşım sektöründe ciddi aksaklıklara neden olurken, yetkililerin olağanüstü önlemler almalarını gerektirdi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.