TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan müfredat değişikliği: İşte Yeni müfredat

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim sistemine yönelik önemli bir adım atarak yeni müfredatı kamuoyunun değerlendirmesine açtı. Bakanlık, bu değişikliğin öğrencilerin akademik gelişimine ve eğitim kalitesine önemli katkılar sağlayacağını belirtiyor. İşte, Bakan Yusuf Tekin'in açıklamalarıyla detayları:

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2024 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2024 15:08
Kaynak: Haber Merkezi
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan müfredat değişikliği: İşte Yeni müfredat

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni müfredatın yarından itibaren bir hafta süreyle askıya çıkacağını ve kamuoyuyla paylaşılacağını duyurdu. Bu süre zarfında herkesin görüş ve önerilerini bekleyeceklerini ifade etti.

Müfredatın ne kadar süreyle askıda kalacağına ilişkin soruya ise Bakan Tekin, planlarının bir hafta olduğunu ancak yoğun bir şekilde görüş alışverişi devam ederse süreyi uzatabileceklerini belirtti.

milli eğitim bakanı

YENİ MÜFREDAT KADEMELİ OLARAK UYGULANACAK

Yeni müfredatın kademeli olarak uygulanacağını açıklayan Bakan Tekin, değişikliğin 2024-2025 eğitim öğretim sezonunda 1, 5 ve 9. sınıflara yönelik olacağını vurguladı. Diğer sınıfların mevcut müfredatlarına devam edeceğini belirtti.

Bakanlık, bu değişikliğin uzun bir sürecin sonucu olduğunu ve tedrici olarak gelişen bir sürecin ürünü olduğunu ifade ediyor. Öğrencilerin akademik becerilerini güçlendirmeyi hedefleyen yeni müfredatın, öğrencilere daha etkili bir eğitim sunmayı amaçladığı belirtiliyor.

Müfredatta yapılacak olan değişikliklerin öğretmenlere hizmet içi eğitimlerle aktarılacağını söyleyen Bakan Tekin, yeni programın mantığı, felsefesi ve uygulanmasıyla ilgili olarak öğretmenlere ciddi bir eğitim süreci başlatılacağını ifade etti.

yeni müfredat

YENİ MÜFREDAT LGS VE YKS SINAVLARINI ETKİLEMEYECEK

Bu değişikliklerin öğrencileri nasıl etkileyeceği konusundaki endişelere cevap veren Bakan Tekin, müfredat değişikliğinin öğrencileri mevcut eğitimlerinden alıkoyacak bir durum olmadığını belirtti. Ayrıca, müfredat değişikliğinin LGS ve YKS gibi sınavları etkilemeyeceğini ve yeni müfredatın bu sınavlara en erken 2028-2029 eğitim öğretim döneminden itibaren yansıyabileceğini vurguladı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.