TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı: Tatil mi, yarım gün mü?

Türkiye genelinde coşkuyla kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte, öğrencilerin ve ailelerin gündeminde tatil durumu merak konusu oldu. 23 Nisan resmi tatil mi? 23 Nisan okullar tatil mi? İşte 23 Nisan'a dair detaylar:

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2024 13:15
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2024 13:24
Kaynak: Haber Merkezi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı: Tatil mi, yarım gün mü?

Türkiye genelinde coşkuyla kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte, öğrencilerin ve ailelerin gündeminde tatil durumu merak konusu oldu. İşte 23 Nisan'a dair detaylar:

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okullar tatil mi?

Bu yıl 23 Nisan Salı gününe denk gelen bayram, resmi olarak tatil olarak ilan edildi. Kamu kurumları, bankalar ve bazı kuruluşlar 1 gün süreyle kapalı olacak.

22 Nisan Yarım Gün mü?

Bayramdan bir önceki gün olan 22 Nisan Pazartesi günü ise resmi tatil takviminde yer almıyor. Dolayısıyla, öğrenciler tam gün okulda ders görecekler.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye'nin milli ve resmi bayramları arasında özel bir yere sahip. Bu anlamlı günde, tüm çocuklarımızın bayramını en içten dileklerimizle kutluyoruz.

23 nisan okullar tatil mi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı: Tarihçesi ve Önemi

Türkiye'nin milli ve resmi bayramları arasında özel bir yere sahip olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin her yıl 23 Nisan'da kutladığı ulusal ve resmi bir bayramdır.

Bu anlamlı bayram, Türkiye'de 1921'den itibaren "23 Nisan Millî Bayramı" adıyla kutlanmaya başlanmıştır. Başlangıçta yasal adı "Çocuk Bayramı" olmasa da, daha sonra çocuklara neşeli bir gün geçirtme ve Himaye-i Etfal Cemiyeti'ne gelir yaratma amacıyla 1927'den itibaren çocuk bayramı olarak kutlanmıştır.

Bayramın adı daha sonra 1935'te "Hâkimiyet-i Milliye Bayramı", 1981 yılında ise "Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" olarak değiştirilmiştir. UNESCO'nun 1979'da "Çocuk Yılı" olarak ilan etmesi ve devlet kanalı Türkiye Radyo Televizyon Kurumu'nun TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'ni başlatmasıyla bu bayram uluslararası düzeye taşınmıştır.

Mustafa Kemal Atatürk'ün 1933 yılında başlattığı gelenek, 23 Nisan'da çocukları makamına kabul edip onlarla sohbet etme âdeti, bayramın önemli bir parçası haline gelmiştir. Devlet adamlarının makam koltuklarına çocukları oturtma geleneği ise 2013 yılına kadar devam etmiştir.

1933'te stadyumlarda beden hareketleri gösterileri ile başlayan kutlama geleneği, 2013'ten itibaren sokaklarda karnaval havasında kutlamalara dönüşmüştür.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye'nin milli ve demokratik değerlerini, çocukların önemini ve geleceğe olan inancını simgeleyen anlamlı bir gündür

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.