TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adıyaman Deprem Konutları Kura Sonuçları Açıklanıyor: İşte Hak Sahipleri!

Besni, Çelikhan, Gerger, Gölbaşı, Kahta ve diğer ilçelerdeki evi yıkılan veya ağır hasarlı olan vatandaşlar için düzenlenen Adıyaman deprem konutları kura çekilişinin sonuçları açıklanıyor. E-Devlet üzerinden isim listesini sorgulayabilirsiniz. Ayrıca, bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, bölgedeki çalışmalar hızla devam ediyor ve hak sahiplerine toplamda 46 bin konut teslim ediliyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2024 15:05
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2024 15:12
Kaynak: Haber Merkezi
Adıyaman Deprem Konutları Kura Sonuçları Açıklanıyor: İşte Hak Sahipleri!

Adıyaman deprem konutları için kura çekilişi 8 Şubat'ta başladı. İlk çekilişte Besni, Çelikhan, Gerger, Gölbaşı, Kahta ve diğer ilçelerde evi yıkılan veya ağır hasarlı olan vatandaşlar için hak sahipleri belirlenecek.

Kura çekimi 8 Şubat Perşembe günü saat 16.00'da başlayacak. Ancak, deprem konutları kura sonuçları isim listesi henüz yayımlanmadı. Bu bilgilere erişmek için E-Devlet hak sahipliği ekranını kullanabilirsiniz.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, bölgedeki çalışmalar devam ediyor ve inşası biten 46 bin konutun hak sahiplerine teslimi gerçekleştiriliyor. Mart ayının ortasına kadar 75 bin konutun hak sahiplerine teslimi planlanıyor.

Bununla birlikte, depremin zarar verdiği illerin alt yapısı da Bakanlığın bağlı kuruluşu olan İLBANK tarafından verilecek hibeyle yenileniyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.