TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çelik’ten Netanyahu’ya fotoğraflı Nazi benzetmesi

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Toplantısı sonrası açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Filistin’deki duruma da değindi ve Binyamin Netanyahu’ya fotoğraflı Nazi benzetmesi yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2023 19:20
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2023 19:44
Kaynak: Haber Merkezi
Çelik’ten Netanyahu’ya fotoğraflı Nazi benzetmesi

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Toplantısı 2 saate yakın sürdü. Toplantı sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, açıklamalarda bulundu. Çelik’in açıklama yaparken arkasında duran fotoğraflar dikkatlerden kaçmadı. Salonda oturduğu kısmın arka tarafında fotoğraflar bulunan Çelik, Yahudiler ve Filistin halkına yapılan katliamı karşılaştırarak, bu 2 döneme ait fotoğrafları kıyaslayarak yapılan soykırımın benzer olduğunu belirtti.

Çelik, “Tabii en önemli konu Filistin’deki insani durum. Bugün aslında şu söylenebilir; 24 saat boyunca dünyanın bütün televizyonları ve Türk televizyonları Gazze’deki katliamın bu fotoğraflarını verirken bugün bu fotoğrafları koyarak yeni ne yapıyorsunuz? denilebilir” dedi.

ÇELİK: BENZER BİR SOYKIRIM YAPILIYOR

Zaten herkesin gazetelerden, televizyonlardan bu fotoğrafları gördüğünü kaydeden Çelik, “Aynı fotoğrafları bugün buraya niçin koyduğumuzu düşünebilirsiniz. Fakat arada bir fark var. O da şu; fotoğraflar birbirine çok benziyor. Sağ taraftaki fotoğraflarla, sol taraftaki fotoğraflar birbirine çok benziyor. Ama 2 taraftaki fotoğrafların hepsi de Gazze’den değil. Bir taraftakiler Nazilerin yaptığı Yahudi soykırımının tarafları. Diğer taraftakiler Netanyahu hükümetinin yaptığı katliamların ve soykırımın fotoğrafları. Aslında ilk bakışta hepsi Gazze’den fotoğraflar gibi gözüküyor. Çünkü fotoğraflar birbirine çok benziyor. Çünkü benzer bir soykırım yapılıyor” diye konuştu.

ÇELİK: BU FOTOĞRAFLARI KARŞILAŞTIRDIĞINIZDA ASLINDA HEPSİ BİRBİRİNE BENZİYOR

Çelik, “Burada gördüğünüz fotoğraflarda Nazilerin masum Yahudileri öldürerek gerçekleştiği soykırıma dair fotoğrafları koyduk. Bu benzerlik daha net bir şekilde gözüksün diye. Buradakiler de Netanyahu hükümetinin Gazzelilere karşı yaptığı soykırımın fotoğrafları. Bu fotoğrafları karşılaştırdığınızda aslında hepsi birbirine benziyor. Uzaktan ilk anda baktığınızda, eğer böyle bir siyah beyaz renklendirme de olmasa tamamen Gazze’de yapılan katliamlara ilişkin fotoğraflar zannedilebilir. Ya da hepsini siyah-beyaz bir tarih kitabına koysanız hepsi Yahudilere yapılan soykırım fotoğrafları gibi gözüküyor” şeklinde konuştu.

ÇELİK: BU BİR KATLİAM VE BU BIR SOYKIRIM

Çelik sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Ama görüldüğü gibi masum Yahudilere karşı yapılan, Naziler tarafından gerçekleştirilen soykırımın fotoğraflarıyla bugün masum Gazze halkına karşı Netanyahu hükümeti tarafından gerçekleştirilen soykırımın birbirinden bir farkı yoktur. Bunun daha net bir biçimde görülmesi gerekiyor. Filistin'deki insani durumun geldiği noktada altı bin yüz elliden fazlası çocuk ve dört bininden fazlası kadın, yaklaşık on beş bin insan hayatını kaybetti. Bu bir katliam ve bu bir soykırım.”

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.