TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünyanın en iyi kuruyemişleri arasında 3 Türk kuruyemişi başı çekiyor

Taste Atlas'ın değerlendirmesine göre dünyanın en iyi kuruyemişleri arasında 3 Türk lezzeti başı çekiyor: Antep fıstığı, Aydın kestanesi ve fındık.

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2024 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2024 16:29
Kaynak: Haber Merkezi
Dünyanın en iyi kuruyemişleri arasında 3 Türk kuruyemişi başı çekiyor

Taste Atlas, otantik yemek tariflerinden popüler malzemelere kadar geniş bir yelpazede lezzetleri ve geleneksel tatları bir araya getiren deneyimsel bir rehberdir. Son değerlendirmesine göre dünyanın en iyi kuruyemişleri arasında 3 Türk lezzeti zirvede yer alıyor: Antep fıstığı, Aydın kestanesi ve fındık.

Fındık: Karadeniz'in verimli topraklarında yetişen fındık, parlak kabuğu, dolgun iç yapısı ve leziz tadıyla ön plana çıkıyor. Zengin mineral içeriğiyle besleyici bir kaynak olan fındık, aynı zamanda omega-3 yağ asitleri, lif, protein ve antioksidanlar bakımından da zengindir.

fındık
Antep Fıstığı: Canlı yeşil rengi, karmaşık tatları ve narenciye benzeri aromasıyla Antep fıstığı, dünya listesinde 4. sırada yer alıyor. Özellikle Türk mutfağında sıklıkla kullanılan bu lezzetli kuruyemiş, tatlılardan tuzlu atıştırmalıklara kadar geniş bir kullanım alanına sahiptir.

antep fıstığı
Aydın Kestanesi: Bin yıldır Büyük Menderes Nehri'nin verimli ovalarında yetişen Aydın kestanesi, kış aylarının vazgeçilmez besin kaynağıdır. Zengin besin değerleriyle ön plana çıkan kestane, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir.
Dünyanın en iyi fındık çeşitleri arasında ise Brezilya fındığı, İtalya'nın "Nocciola di Giffoni" ve İspanya'nın "Avellana de Reus" fındığı bulunmaktadır.

kestane

Türk Kestanesi Listeye Giremedi:

Türkiye'nin kestane zengini bir ülke olmasına rağmen, Taste Atlas'ın değerlendirmesinde herhangi bir Türk kestane çeşidinin listeye girmemesi dikkat çekti.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.